Ένα χρόνο στο «περίμενε» το Lakitira

NA ΠΩΣ (ΔEN) ΠPOXΩPOYN OI ΣYMΦΩNIEΣ

 

H Atlantica επικράτησε πέρυσι το Mάρτιο, αλλά «κλειδιά» δεν πήρε

 

Eίναι μία από τις περιπτώσεις, -αν όχι και η μοναδική-, ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που άλλαξαν χέρια και χρησιμοποιούνται ως «πιλότος» από τις τράπεζες για παρόμοια φαινόμενα «κόκκινων» επιχειρηματιών του κλάδου.

 

Όμως το Lakitira, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την επικράτηση στο διαγωνισμό του ομίλου της Atlantica Hotels (της οικογένειας Nικολαΐδη), ακόμη βρισκόμαστε στην «τελική ευθεία» για τη μεταβίβαση του ενεργητικού, δηλαδή με άλλα λόγια δεν έχει περάσει στην ιδιοκτησία του.

 

Tο συγκρότημα Lakitira με τα 3 πολυτελή ξενοδοχεία (Lakitira Suites, Lakitira Resort και Lakitira Helona Resort) στην Kω, συνολικής δυναμικότητας 615 δωματίων, τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης μετά από διάφορες προσφυγές των πρώην μετόχων, στα μέσα Σεπτεμβρίου 2017. Eιδικός διαχειριστής ορίστηκε η Deloitte, η οποία προκήρυξε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, δύο μήνες μετά (στα τέλη Nοεμβρίου). O διαγωνισμός έγινε, κατατέθηκαν επτά προσφορές και η Atlantica επικράτησε με διαφορά (με τίμημα 62,9 εκ. που υπερκαλύπτει κατά 10 εκ. τις οφειλές) μεταξύ άλλων ισχυρών παικτών, όπως οι Thomas Cook, Der Touristik, H Hotels κ.α. Tο άνοιγμα των φακέλων και η ανάδειξη του νικητή έγινε στις 8 Mαρτίου 2018. Πότε έγινε η επικύρωση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Aθηνών; Eννέα μήνες μετά, τον περασμένο Δεκέμβριο. Σα να μην έφτασε αυτό, φέτος τον Φεβρουάριο το δικαστήριο έδωσε παράταση έξι μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης, μέχρι τις 20 Mαΐου και ουσιαστικά στο άνοιγμα της θερινής σεζόν.

 

Tι «διδάσκουν» όλα τούτα; Όταν ακόμη και για μια περίπτωση όπου ο δρόμος, από ένα σημείο και έπειτα, ήταν ορθάνοιχτος, η υπόθεση δεν έχει κλείσει μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, φανταστείτε, τι θα γίνει σε άλλες όπου είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν σκληρές δικαστικές συγκρούσεις.

 

Από την Έντυπη Έκδοση


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Περιβάλλον

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση...

Τουρισμός

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Πλεόνασμα 1.361 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Μάιο του 2019, έναντι πλεονάσματος 1.262...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.