ΕλβαλΧαλκόρ: O δείκτης FTSE25 και τα στοιχήματα

Kλειστά κρατούν τα χαρτιά τους στην διοίκηση της Viohalco, όσον αφορά στις ενέργειες που θα μπορούσαν να προχωρήσουν προκειμένου να ενταχθεί η ElvalHalcor στον δείκτη FTSE25. Ως γνωστόν, μέχρι τα μέσα Mαΐου θα έχει αποχωρήσει από τον δείκτη η Grivalia (μετά την συγχώνευση μέσω απορρόφησης από την Eurobank) και στην 6μηνιαία αναδιάρθρωση την θέση της θα καταλάβει άλλη εισηγμένη.

 

Bάσει των επίσημων στοιχείων του χρηματιστηρίου πρώτη επιλαχούσα είναι η Cenergy (του ομίλου Viohalco), καθώς πληροί τα κριτήρια διασποράς, χρηματιστηριακής αξίας, αποτελεσμάτων κ.λ.π. Oμως η αποτίμησή της είναι στα 248,35 εκατ., όταν της ElvalHalcor διαμορφώνεται στα 624,40 που όμως δεν πληροί την προϋπόθεση του free float (στο 91,44% το ποσοστό της Viohalco, συνεπώς θα έπρεπε να το μειώσει κατά, τουλάχιστον, 6,5%). Ωστόσο πηγές της διοίκησης έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά, στην "Deal", το ενδεχόμενο ενός μίνι placement που θα άνοιγε τον δρόμο για την είσοδο της θυγατρικής στον δείκτη, τουλάχιστον σε αυτές τις τιμές.

 

Πρακτικά αυτό προοιωνίζεται ένα άλλο σενάριο, λίγο πιο μακροπρόθεσμο, με ορίζοντα την μεθεπόμενη αναθεώρηση των δεικτών, όταν πιθανά οι αποτιμήσεις των εταιριών θα είναι υψηλότερες. Έτσι, σε αυτή την φάση (στις 13 Mαΐου) πιθανότατα θα ανακοινωθεί η αναβάθμιση της Cenergy (στον FTSE25) και συν τω χρόνω θα προετοιμάζεται το έδαφος για την ένταξη στον δείκτη και της ElvalHalcor, σε δεύτερο χρόνο. Aλλωστε ένα από τα στοιχήματα που παίζει η αγορά, σε ορίζοντα τριμήνου είναι να ενισχυθεί η αποτίμηση της Viohalco πάνω από το όριο του 1 δισ. και συν τω χρόνω της ElvalHalcor προς τα 800-900 εκατ.

 

Mε μεγαλύτερη τάξη μεγέθους (και χρηματιστηριακής αξίας) ο εξωστρεφής όμιλος θα μπορούσε να «πουλήσει» ακόμη καλύτερα στις διεθνοποιημένες χρηματιστηριακές αγορές, όπου άλλωστε είναι εισηγμένες οι μετοχές του.

 

Από την Έντυπη Έκδοση


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Περιβάλλον

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση...

Τουρισμός

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Πλεόνασμα 1.361 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Μάιο του 2019, έναντι πλεονάσματος 1.262...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.