Οι επόμενες κινήσεις στην Αλουμύλ

Εν αναμονή για τις επόμενες κινήσεις στην Αλουμύλ μετά και τη δημοσίευση του κύκλου εργασιών της εταιρείας ο οποίος κατέγραψε βελτιώσεις. Ο όμιλος έκλεισε τη χρήση 2018 με πωλήσεις 257,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 19,5%, σε σχέση με το 2017. Η επίτευξη πωλήσεων άνω των 250 εκατ. ευρώ αποτελούσε, σύμφωνα με το management του ομίλου, κρίσιμο σκαλοπάτι καθώς πάνω από τα συγκεκριμένα επίπεδα βελτιώνονται, προοδευτικά, τα περιθώρια λειτουργικής του κερδοφορίας.

 

Οι σκέψεις είναι πλέον εάν θα εισέλθει στρατηγικός επενδυτής, μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας, που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, ή θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της οικογένειας Μυλωνά.

 

Κατά την περσινή χρήση, πάντως, το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε, οριακά, φθάνοντας στο 20,75%, ενώ τα ενοποιημένα EBITDA ανήλθαν στα 16,3 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μικρή βελτίωση, σε σχέση με τα προσαρμοσμένα ( χωρίς έκτακτα έξοδα) EBITDA του 2017.

 

Εκτινάχθηκαν οι ταμειακές ροές

 

Το σημαντικό για τον όμιλο ήταν ότι οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες εκτινάχθηκαν στα 12,5 εκατ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ το 2017, συμβάλλοντας στη βελτίωση του επιπέδου ρευστότητας και στη μικρή μείωση του καθαρού δανεισμού του (158,6 εκατ. ευρώ).

 

Ο δείκτης, όμως, καθαρός δανεισμός προς EBITDA παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (9,72), ενώ στις 12 Ιουνίου λήγει άλλη μια εξάμηνη περίοδος ανοχής, την οποία παρείχαν οι τράπεζες στη μητρική του ομίλου.

 

Η τελευταία εμφανίζει καθαρή θέση (3,06 εκατ. ευρώ) χαμηλότερη από το 50% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και επομένως συντρέχουν λόγοι κεφαλαιακής ενίσχυσης ( άρθρο 47/2190).

 

Για να αντιμετωπισθεί το παραπάνω πρόβλημα, η διοίκηση της εταιρείας, όπως κατέγραψε ο Χαμαιλέων, θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση της 29ης Μαίου, την υιοθέτηση μέτρων, που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης και της ρευστότητάς της.

 

Πληροφορίες από αναφέρουν πως ο Γ. Μυλωνάς με σύμβουλο την Axia, έχει εκπονήσει πρόταση για ενίσχυση της Αλουμύλ ώστε η σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA να υποχωρήσει από το 9,72 στα επίπεδα του 5 με 6. Η πρόταση έχει κατατεθεί στις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank, Αττικής και Παρευξείνια), χωρίς να έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες.

 

Ο  Γ. Μυλωνάς επιχειρεί να αποτρέψει αύξηση κεφαλαίου, με είσοδο στρατηγικού επενδυτή, παρ ότι είχε συμβάλει καθοριστικά στην έναρξη της σχετικής διαδικασίας.

 

Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουν οι τράπεζες, ωστόσο καλοβλέπουν την κίνηση αυτή, καθώς υπάρχει πιθανότητα να αποφύγουν το «κούρεμα» και η ζημιά τους να περιορισθεί σε όρους καθαρής παρούσας αξίας.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αθλητικά

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με…

Η Chipita, επιβεβαιώνοντας το κοινωνικό της προφίλ, στηρίζει ενεργά το μπάσκετ με αμαξίδιο. Συγκεκριμένα, το...

Τεχνολογία

4 ελληνικά μετάλλια στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

4 ελληνικά μετάλλια στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Σε μία παγκόσμια διάκριση εξαιρετικής σημασίας, η ελληνική αποστολή στον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Περιβάλλον

ΕΟΑΝ: Γιορτή μείωσης αποβλήτων στη Βίλα Καζούλη

ΕΟΑΝ: Γιορτή μείωσης αποβλήτων στη Βίλα Καζούλη

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στη χώρα μας...

Τουρισμός

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στο Καλογερικό της Θάσου, όπου παρουσιάστηκε το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.