Ίος: 2ο συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων

Σε θεσμό πλέον καθιερώνεται το Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Δήμο Ιητών στις 1-2 Μαΐου 2019 στη συνεδριακή αίθουσα του Μουσείου Γαϊτη στην Ίο.

 

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλο χορηγό τη Blue Star Ferries, τη στήριξη πολλών Τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού και με τη προσωπική φροντίδα της Αντιδημάρχου Τουρισμού, κυρίας Άντζελας Φάκου. Η αρχή των εργασιών του σηματοδοτήθηκε από τη συμβολική κίνηση του Δήμου, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ιητών κ. Μιχάλη Πετρόπουλου, να απονείμει, για πρώτη φορά στα χρονικά, βραβεία σε τοπικές Τουριστικές επιχειρήσεις για την υγιή ή πρωτοποριακή επιχειρηματική δράση και την ανοδική πορεία τους.

 

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, οκτώ αξιόλογες διαλέξεις προκάλεσαν το ενδιαφέρον του φιλομαθούς κοινού, αναφορικά με τα πλέον επίκαιρα θέματα Τουριστικού Marketing και Management, δίνοντας την προσήκουσα βαρύτητα στο ξενοδοχειακό κλάδο, τη φιλοξενία και την ποιότητα υπηρεσιών όλων των επαγγελματιών. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν τα σημεία-«κλειδιά» της διαπολιτισμικής επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών λαών, εθνικοτήτων και ηλικιών, παρουσιάστηκαν οι προοπτικές των ειδικών μορφών Τουρισμού στην Ίο και ειδικότερα της πεζοπορίας και των μονοπατιών.

 

Ακόμα «φωτίστηκαν» οι σύγχρονες προσεγγίσεις του Hospitality Marketing σε συνδυασμό με δοκιμασμένες πρακτικές Τουριστικής έρευνας και προβολής, αναλύθηκαν τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των πληθυσμιακών ομάδων - στόχων και οι νέες τεχνολογίες, ερμηνεύθηκαν τα αριθμητικά και στατιστικά παγκόσμια, εθνικά και Κυκλαδικά δεδομένα της Τουριστικής σεζόν 2018-2019. Επίσης εξηγήθηκαν τα οφέλη του αλιευτικού Τουρισμού, ενώ η 1η ημέρα ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση στο ψηφιακό μάρκετινγκ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και με αναφορά στη γαστρονομία, ως επέκταση της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης στον Ελληνικό Τουρισμό.

 

Η δεύτερη ημέρα συνέχισε εξίσου παραγωγικά με ομιλίες και πρωτότυπες διαδραστικές παρουσιάσεις, προσανατολισμένες κυρίως στον επισιτιστικό κλάδο, τη γαστρονομία και την εξυπηρέτηση πελατών. Η ορθή διαχείριση των παραπόνων ως εργαλείου ανάπτυξης ήταν η ομιλία που σήμανε δυναμικά την αρχή του δεύτερου σκέλους του συνεδρίου για να ακολουθήσουν οι ανάγκες και προσδοκίες του σύγχρονου Τουρίστα ως προς τη γαστρονομία, η αξιοποίηση του «πλούτου των τοπικών θησαυρών» στο πλαίσιο του γαστρονομικού Τουρισμού και η γαστρονομική ενσυναίσθηση στον Τουριστικό τομέα.

 

Στη συνέχεια και με έμφαση στην ουσία και την πράξη, παρουσιάσθηκαν γαστρονομικές προτάσεις με βάση τη Νιώτικη κουζίνα, αναλύθηκαν οι προοπτικές της Ελληνικής μπύρας, ενώ η ολοκληρωμένη δράση επισφραγίστηκε με τη «ζωντανή» παρασκευή πρωτότυπων κοκτέιλ, εμπνευσμένων από τη φύση και την τοπική παραγωγή της Ίου.

 

«Ξεπερνώντας κάθε στερεότυπο, ο Δήμος Ιητών και η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου επιμένουν δυναμικά στη δια βίου δωρεάν εκπαίδευση των επαγγελματιών της Ίου, διασφαλίζοντας την παρουσία κορυφαίων ομιλητών και ειδικών σε καίρια πεδία, την κατάλληλη χρονική περίοδο, εν όψει της νέας σεζόν», δήλωσε στο τέλος του τεχνοκρατικού διημέρου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού.

 

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους έμπειρους ομιλητές, τον Δήμαρχο Ιητών, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Επιτροπή Τουρισμού, τους χορηγούς του συνεδρίου αλλά και το πλήθους εθελοντών που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία να ολοκληρωθεί επιτυχώς προς όφελος των δεκάδων συμμετεχόντων.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Racing Post: Οι ελληνικές ιπποδρομίες επιστρέφουν από την άβυσσο

Racing Post: Οι ελληνικές ιπποδρομίες επιστρέφουν από την…

Στη δυναμική παρουσία Ελλήνων επενδυτών στο Newmarket και το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξαν ...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Αθλητικά

Ανακοίνωσε Τζέικομπ Γουάιλι ο Παναθηναϊκός

Ανακοίνωσε Τζέικομπ Γουάιλι ο Παναθηναϊκός

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι με κάθε επισημότητα πλέον ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, Τζέικομπ Γουάιλι.

Τουρισμός

Δημιουργία “Οικομουσείου Πετρίτη” στην Κέρκυρα

Δημιουργία “Οικομουσείου Πετρίτη” στην Κέρκυρα

Το Παλαιό ΚΕΠ Πετριτή στην Κέρκυρα θα μετατραπεί σε ένα πρωτότυπο οικομουσείο και κέντρο πληροφόρησης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.