Ρόδος: Συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων

Το συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων "Asta International Showcase" θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ρόδο από τις· 12-16 Μαΐου. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της τουριστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, που κατάφερε να προσελκύσει η Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA) και τον ΕΟΤ.

 

Η επιλογή της Ρόδου για το συνέδριο "ASTA Ιnternational Showcase", ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων το Νοέμβριο του 2018 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού κα Μαριέττα Παπαβασιλείου. Για την πραγματοποίηση του "Asta International Showcase" στο νησί της Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεργάζεται με την ASTA, την fedHATTA, τον ΕΟΤ καθώς και με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου.

 

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Αμερικής, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Ρόδο και την μεγάλη γκάμα τουριστικών εμπειριών που προσφέρει στον επισκέπτη, ώστε να εντάξουν τον προορισμό στα προγράμματά τους και να τον προωθήσουν στην αγορά των ΗΠΑ. Ήδη από τα τέλη του 2018 ξεκίνησε η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο "ASTA Ιnternational Showcase" μέσω του σάιτ της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, απ' όπου τα μέλη της καλούνται να ανακαλύψουν τη Ρόδο, το «Νησί των Ιπποτών», ένας από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!

 

Σημειώνεται ότι τα θεμέλια για την προσέλκυση του συνεδρίου στη Ρόδο, μπήκαν ήδη από το 2017 στο Μαϊάμι και στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης των Tour Operators των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USTOA Annual Conference & Marketplace), όπου επίσης είχε πάρει μέρος η κα Παπαβασιλείου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

«Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να φέρουμε αυτό το τόσο σημαντικό συνέδριο στην περιφέρεια μας και ειδικά στην Ρόδο. Δίνουμε μια μοναδική ευκαιρία στα νησιά μας με αυτή τη διοργάνωση, για να ξεκλειδώσει η τουριστική αγορά των ΗΠΑ, την οποία θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Πρόκειται για μία επιτυχία που ήρθε έπειτα από μία σειρά στοχευμένων ενεργειών», είχε δηλώσει η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κα Μ. Παπαβασιλείου για την επιλογή του νησιού ως χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου.

 

«Δυστυχώς είχε χαθεί πολύς χρόνος τα προηγούμενα χρόνια. Προορισμοί των Κυκλάδων είναι γνωστοί και δημοφιλείς στην αμερικανική αγορά, ενώ τα Δωδεκάνησα είχαν μείνει πίσω σε ότι αφορά την προβολή και την προσέλκυση τουριστών από τις ΗΠΑ. Αυτό προσπαθούμε να το αλλάξουμε. Η Περιφερειακή μας αρχή, σταθερά προσανατολισμένη στην εξωστρέφεια, συνάπτει συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς διεθνώς, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές για όλα τα νησιά μας», πρόσθεσε.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.