210 Ευρωπαίοι δήμαρχοι ζητούν μηδενικές εκπομπές C02

210 Ευρωπαίοι δήμαρχοι έστειλαν ανοιχτή επιστολή στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ την Τρίτη, δυο μέρες πριν από την σύνοδο κορυφής στο Sibiu της Ρουμανίας, όπου οι αρχηγοί των κρατών-μελών θα συζητήσουν τα σημαντικά θέματα του μέλλοντος της Ευρώπης, ζητώντας τους να υιοθετήσουν τον άκρως φιλόδοξο στόχο του μηδενισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έως το 2050

 

Η πρωτοβουλία των δημάρχων κρίνοντας ανεπαρκή την ευρωπαϊκή πολιτική για το κλίμα και κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, το κόστος της σε ζωές και οικονομία. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι της Αθήνας, του Παρισιού, του Λονδίνου, του Μιλάνου, της Σεβίλης, του Άμστερνταμ και του Όσλο.

 

Οι πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκονται εν μέσω της προσπάθειας να καταστούν ουδέτερες ως προς τις εκπομπές CO2, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων και αξιοποιώντας περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αλλά δεν έχουν την υποστήριξη των εθνικών κρατών, γράφουν οι δήμαρχοι.

 

Ο σημερινός στόχος της Ε.Ε. θέλει την κοινότητα να μειώνει έως το 2030 τις εκπομπές κατά 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Ωστόσο αυτό δεν επαρκεί σύμφωνα με τους δημάρχους, που καλούν τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν τη «μόνη βιώσιμη επιλογή» για το μέλλον της ηπείρου και του πλανήτη.

 

«Εμείς, ως δήμαρχοι και επικεφαλής των τοπικών κυβερνήσεων, μπορούμε να διαδραματίσουμε κεντρικό ρόλο», γράφουν στην επιστολή. "Ωστόσο, χρειαζόμαστε ένα ευνοϊκό ευρωπαϊκό πλαίσιο και δράση από την εθνική κυβέρνηση"προσθέτουν, προειδοπιώντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να ηγηθεί στο μέλλον παγκοσμίως στο θέμα του κλίματος. Οι μελλοντικές γενιές δεν θα μας συγχωρήσουν αν δεν δράσουμε όσο έχουμε ακόμη καιρό».

 

Σημειώνεται ότι η δραματική έκκληση τους έρχεται την ώρα που η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας διαμηνύει ότι οι υφιστάμενοι στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι σε κίνδυνο, καθώς το 2018 ύστερα από δύο δυναμικές δεκαετίες ανάπτυξης, μπήκε «φρένο» στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Εκτινάχθηκαν θα έσοδα της Xiaomi

Εκτινάχθηκαν θα έσοδα της Xiaomi

Αυξήθηκαν κατα 27% τα έσοδα της Xiaomi το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο σε σχέση...

Media

Politico: Ένας σοσιαλιστής πρόεδρος της Κομισιόν δεν είναι πλέον κάτι αδιανόητο

Politico: Ένας σοσιαλιστής πρόεδρος της Κομισιόν δεν είναι…

"Eνας σοσιαλιστής πρόεδρος της Κομισιόν δεν είναι πλέον κάτι αδιανόητο, αν και δεν είναι αυτονόητο...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.