Θετικοί οι αναλυτές για την πορεία των ελληνικών τραπεζών

Τι αποκαλύπτει νέα έκθεση της  Deutsche Bank για τον τραπεζικό κλάδο

 

Συνεχίζονται οι θετικές εκτιμήσεις για την πορεία των Ελληνικών Τραπεζών από τους αναλυτές ξένων τραπεζών. Αυτή τη φορά την αισιοδοξία τους εκφράζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank σε νέα της έκθεση για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

 

Η ανάλυση της DB με τίτλο Consensus Tracker συγκεντρώνει τις τρέχουσες συγκλίνουσες εκτιμήσεις (Factset) και τις συγκρίνει με τις δικές τις εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά τα μεγέθη των ισολογισμών των ευρωπαϊκών τραπεζών.

 

Όπως επισημαίνει η γερμανική τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank (δεν καλύπτει την Eurobank καθώς η D.B είναι σύμβουλος στο deal με την Grivalia), μαζί με τις Standard Chartered και Erste, έχουν δει τις πιο θετικές προσαρμογές σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020 τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Factset. Την ίδια στιγμή τις μεγαλύτερες αρνητικές αναθεωρήσεις έχουν δει οι Danske, Bankia, Banca Monte dei Paschi di Siena, Banco de Sabadell και Societe Generale.

 

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα κέρδη μετά-προβλέψεων για το 2020, οι εκτιμήσεις της Deutsche Bank σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς είναι οι πιο bullish για τις τρεις ελληνικές συστημικές τράπεζες σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές – μαζί με τις Danske και Deutsche Pfandbriefbank. Παράλληλα, τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τα κέρδη μετά-προβλέψεων συγκεντρώνουν οι CYBG,  Banca Monte dei Paschi di Siena, Permanent TSB, UBI Banca και Allied Irish Banks.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν περιθώριο ανόδου της τάξης του 23% σε μέσο όρο, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, με μόνο τις ιταλικές τράπεζες και τις τράπεζες της Σλοβενίας να έχουν μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου, στο 24%. Η γερμανική τράπεζα εμφανίζεται περισσότερο αρνητική για την πορεία των βρετανικών τραπεζών για τις οποίες εκτιμά ότι αναμένεται πτώση 6%, ενώ για τις γερμανικές τράπεζες βλέπει μηδενικά περιθώρια ανόδου σε μέσο όρο.


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.