Θετικοί οι αναλυτές για την πορεία των ελληνικών τραπεζών

Τι αποκαλύπτει νέα έκθεση της  Deutsche Bank για τον τραπεζικό κλάδο

 

Συνεχίζονται οι θετικές εκτιμήσεις για την πορεία των Ελληνικών Τραπεζών από τους αναλυτές ξένων τραπεζών. Αυτή τη φορά την αισιοδοξία τους εκφράζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank σε νέα της έκθεση για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

 

Η ανάλυση της DB με τίτλο Consensus Tracker συγκεντρώνει τις τρέχουσες συγκλίνουσες εκτιμήσεις (Factset) και τις συγκρίνει με τις δικές τις εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά τα μεγέθη των ισολογισμών των ευρωπαϊκών τραπεζών.

 

Όπως επισημαίνει η γερμανική τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank (δεν καλύπτει την Eurobank καθώς η D.B είναι σύμβουλος στο deal με την Grivalia), μαζί με τις Standard Chartered και Erste, έχουν δει τις πιο θετικές προσαρμογές σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020 τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Factset. Την ίδια στιγμή τις μεγαλύτερες αρνητικές αναθεωρήσεις έχουν δει οι Danske, Bankia, Banca Monte dei Paschi di Siena, Banco de Sabadell και Societe Generale.

 

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα κέρδη μετά-προβλέψεων για το 2020, οι εκτιμήσεις της Deutsche Bank σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς είναι οι πιο bullish για τις τρεις ελληνικές συστημικές τράπεζες σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές – μαζί με τις Danske και Deutsche Pfandbriefbank. Παράλληλα, τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τα κέρδη μετά-προβλέψεων συγκεντρώνουν οι CYBG,  Banca Monte dei Paschi di Siena, Permanent TSB, UBI Banca και Allied Irish Banks.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν περιθώριο ανόδου της τάξης του 23% σε μέσο όρο, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, με μόνο τις ιταλικές τράπεζες και τις τράπεζες της Σλοβενίας να έχουν μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου, στο 24%. Η γερμανική τράπεζα εμφανίζεται περισσότερο αρνητική για την πορεία των βρετανικών τραπεζών για τις οποίες εκτιμά ότι αναμένεται πτώση 6%, ενώ για τις γερμανικές τράπεζες βλέπει μηδενικά περιθώρια ανόδου σε μέσο όρο.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Facebook: Πάνω από 500 σελίδες διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ή υποκινούν μίσος ενόψει Ευρωεκλογών

Facebook: Πάνω από 500 σελίδες διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις…

Η μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημέρωσε το Facebook για περισσότερες από...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Τουρισμός

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.