Αστυπάλαια: Αποθήκευση ανακυκλώσιμων υλικών σε νέο σταθμό

Ο Δήμος Αστυπάλαιας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπέγραψαν διαβαθμιδική σύμβαση, με την υποχρέωση της δεύτερης να υλοποιήσει και να χρηματοδοτήσει έργο κατασκευής νέου σταθμού αποθήκευσης και μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών, συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.

 

Μέχρι τώρα, ο δήμος συγκεντρώνει τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο) σε μία υποτυπώδη αποθήκη χωρίς να έχει εγκαταστάσεις για την συγκέντρωση - αποθήκευση τους. Η πρακτική αυτή δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς των υλικών και είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, καθώς απαιτείται πρόσθετο εργατικό δυναμικό που ο Δήμος Αστυπάλαιας δεν διαθέτει.

 

Πλέον, για να βελτιωθούν οι συνθήκες και να επιτευχθεί εξοικονόμηση στο χρόνο απασχόλησης του προσωπικού, τα απορριμματοφόρα οχήματα θα εκφορτώνουν απ' ευθείας σε μετασκευασμένη καρότσα νταλίκας που θα σφραγίζει μετά την εκφόρτωση και θα λειτουργεί και ως αποθήκη των ανακυκλώσιμων υλικών.

 

Επίσης, για να είναι εφικτή η μεταφόρτωση στον εξωτερικό χώρο του ΧΥΤΑ, που επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος, θα κατασκευασθεί τοιχίο αντιστήριξης ώστε να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης του οχήματος αποθήκευσης.

 

Σημειώνεται ότι ο χώρος γενικά θα είναι ελεγχόμενος, γιατί η εγκατάσταση θα γίνει εντός του γηπέδου του ΧΥΤΑ, θέση η οποία είναι η πλέον κατάλληλη, γιατί το γήπεδο είναι περιφραγμένο και υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα, σε περίπτωση πυρκαγιάς, χρήσης του πυροσβεστικού σταθμού του ΧΥΤΑ που είναι σε πολύ κοντινή απόσταση.


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.