Κουρτς: Οι χώρες του Νότου ευχαρίστως παίρνουν τα λεφτά μας

Τα βέλη του για χρέη, προγράμματα στήριξης και μεταναστευτικό έριξε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς σε μια προσπάθεια να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, που συγκεντρώνονται σήμερα στη Ρουμανία, για αναθεώρηση της Συνθήκης της κοινότητας- κάτι για το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη «όρεξη» από τα περισσότερα κράτη- μέλη.

 

«Οι χώρες, που έχουν υποδεχθεί πολλούς μετανάστες και έχουν τεράστια χρέη ευχαρίστως παίρνουν τα χρήματά μας», είπε ο Σεμπάστιαν Κουρτς στο ραδιοφωνικό σταθμό ORF, δείχνοντας εμμέσως την Ελλάδα και την Ιταλία, για να υποστηρίξει ότι θα πρέπει να υιοθετηθούν πιο αυστηρές κυρώσεις για όσα κράτη παραβαίνουν τους δημοσιονομικούς κανόνες ή κάνουν λάθη στην καταγραφή των μεταναστών.

 

Το σχέδιο του Κουρτς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «συρρίκνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και κατάργηση της έδρας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο- κάτι φυσικά στο οποίο αντιτίθεται σθεναρά η Γαλλία.

 

«Πολλοί αναγνωρίζουν ότι πρέπει να αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν θέλουμε να την διατηρήσουμε» είπε ο Κουρτς στο ORF. «Αρκετοί ηγέτες τόσο φιλελεύθεροι όσο και Συντηρητικοί έχουν παρόμοιες θέσεις με τις δικές μου» συμπλήρωσε.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.