Φεστιβάλ Αθηνών: Άνοιγμα στην πόλη, με εκδήλωση στην Πλατεία Βικτωρίας

Το Φεστιβάλ Αθηνών αποφάσισε φέτος να διαχύσει κάποιες παραγωγές του στον αστικό ιστό της Αθήνας και γι' τον λόγο αυτό θα πραγματοποιήσει μια ανοιχτή εκδήλωση γνωριμίας με τους καλλιτέχνες· το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου στο Βικτώρια Square Project στην πλατεία Βικτωρίας (Ελπίδος 13).

 

Το "Άνοιγμα στην πόλη" είναι μία ενότητα παραγωγών του Φεστιβάλ Αθηνών, που έχει στόχο τη διάχυση της τέχνης στον αστικό χώρο της Αθήνας και του Πειραιά, και την ίση πρόσβαση όλων των κοινωνικών ομάδων στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

 

Οι παραστάσεις γίνονται σε απρόσμενους, μη θεατρικούς χώρους. Στον στόχο αυτό προστίθενται και οι παραγωγές του κυρίως προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών που δεν έχουν εισιτήριο, προσκαλώντας έτσι το κοινό της πόλης να συμμετάσχει ελεύθερα στη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού.

 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Άνοιγμα στην πόλη και στις παραγωγές με ελεύθερη είσοδο, που πραγματοποιεί το Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση γνωριμίας στις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας στον χώρο Βικτώρια Square Project. Όσοι παραστούν θα γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και θα ενημερωθούν για τις παραγωγές και το σκεπτικό της δημιουργίας τους.

 

Επίσης, θα μπορέσουν να προμηθευτούν το ημερολογιακό έντυπο πρόγραμμα του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που μόλις κυκλοφόρησε και διανέμεται δωρεάν. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν και μεζέδες, κρασί και τσίπουρο που θα σερβιριστούν στον μικρό πεζόδρομο, όπου βρίσκεται το Βικτώρια Square Project.

 

Σημειώνεται ότι το Victoria Square Project ξεκίνησε στο πλαίσιο της Documenta 14 από τον αμερικανό καλλιτέχνη Rick Lowe και την εικαστικό Μαρία Παπαδημητρίου. Από τότε, αξιοποιεί την τέχνη στην καθημερινή ζωή της γειτονιάς, με εκθέσεις, workshop, εργαστήρια ραπτικής και εικαστικών, μαθήματα ξένων γλωσσών, χορού και έκφρασης, ενώ φιλοξενεί και καλλιτέχνες και φοιτητές που δουλεύουν δικά τους έργα.


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.