Γεννηματά: Η στρατηγική της αυτόνομης πορείας μας είναι ο μόνος δρόμος

Ανησυχία για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Κύπρο, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας πριν από λίγο την πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος και ταυτόχρονα φόβους για τη στάση και τους χειρισμούς που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε χαρακτηριστικά: "Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός δεν έκαναν καμία αναφορά στα εθνικά ζητήματα και το θεωρώ πραγματικά αδιανόητο. Είναι κάτι που δεν το περίμενα και αυτό κι αν με εξέπληξε από τον πρωθυπουργό και τον κ. Μητσοτάκη. Δεν έγινε καμία αναφορά στα ελληνοτουρκικά, στις απίστευτες προκλήσεις της Τουρκίας και απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με προβληματίζει αυτό το γεγονός γιατί φοβάμαι ότι υπάρχουν σκέψεις να χειριστούν τα ελληνοτουρκικά όπως ακριβώς χειρίστηκαν το Σκοπιανό, δηλαδή μόνοι τους χωρίς την δημιουργία εθνικής γραμμής και αυτό θα είναι ολέθριο για τα συμφέροντα της χώρας, εμείς πρέπει να το αναδεικνύουμε το ζήτημα διαρκώς, έχουμε δείξει πολύ μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιπολιτευτική μας στάση απέναντι στα εθνικά ζητήματα". Πρόσθεσε ότι το μόνο στήριγμά για την Ελλάδα είναι η Ευρώπη με τις θετικές δηλώσεις της αρμόδιας Επιτρόπου, Φ. Μογκερίνι.

 

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στο κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή με την οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα του κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι ήταν η απάντηση γιατί η κρίση τραβάει τόσο χρόνια στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει το ΚΙΝΑΛ να αφήσει να κυλήσει στον κακέκτυπο δικομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. " Η στρατηγική της αυτόνομης πορείας μας είναι ο μόνος δρόμος", σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζητώντας από τα ηγετικά στελέχη εξωστρέφεια με την ενεργή συμμετοχή τους στα κλιμάκια που περιοδεύουν σ΄όλη τη χώρα. "Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι καθοριστικές γιατί ο κόσμος χρειάζεται μια χαραμάδα φωτός και ελπίδας που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να προσφέρει. Μπορούμε εμείς να αλλάξουμε σελίδα για τη χώρα", είπε η κ. Γεννηματά.

 

Κάνοντας ειδικότερη αναφορά στη κρισιμότητα των Ευρωεκλογών, η Φώφη Γεννηματά, υπογράμμισε την ανάγκη "το Κίνημα Αλλαγής να πάρει δύναμη για να γίνει η Πρώτη Ανάσταση, όπως έχω πει, ώστε να προχωρήσουμε στην πολιτική ανατροπή των συσχετισμών. Μόνο τότε μπορούμε να μιλήσουμε για το μέλλον του τόπου".

Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι χαμένη ψήφος, η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ: "Ψήφος στη ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη είναι κρυφή ψήφος στον κ. Βέμπερ. Δίνεται πράσινο φως για διαρκή λιτότητα και σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που διαλύει την Ευρώπη και ενισχύουν τη ακροδεξιά. Ψήφος στον κ. Τσίπρα είναι κρυφή ψήφος στην χαοτική Ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία δεν μας στήριξε το 2015 σε αντίθεση με τους Σοσιαλιστές. Προτεραιότητα μας είναι να αλλάξει η πολιτική που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας".


protoselida

World Business

Η Rosneft διέκοψε τις εργασίες της σε μια από τις μονάδες στο ιρακινό Κουρδιστάν

Η Rosneft διέκοψε τις εργασίες της σε μια…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft αποφάσισε να περιορίσει για λόγους ασφαλείας του προσωπικού της, τις...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και Πελοπόννησο

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και…

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.