Πτωτικό κλείσιμο στη Wall Street

Η Wall Street συνέχισε το αρνητικό ράλι την Πέμπτη, αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι η Κίνα «αθέτησε τη συμφωνία» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, προκαλώντας ανησυχίες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν θα μπορέσουν να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία πριν τεθούν σε ισχύ οι νέοι δασμοί απόψε τα μεσάνυχτα.

 

Η αγορά ξεκίνησε με μεγάλες απώλειες στο άνοιγμα, τις οποίες αργότερα μετρίασε κάπως, όταν ο Τραμπ ενημέρωσε σήμερα τους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα «είναι εφικτή».

 

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε περίπου 145 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έπεσε 0,65% και ο Nasdaq Composite έχασε 0,8%. Ο δείκτης Dow έχασε πάνω από 700 μονάδες και ο S​​&P 500 υποχώρησε περισσότερο από 3% αυτή την εβδομάδα, μετά τις απειλές του Τραμπ το Σαββατοκύριακο να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα.

 

Μιλώντας την Τετάρτη σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φλώριντα, ο Πρόεδρος δήλωσε: «Βλέπετε τους δασμούς που επιβάλλουμε;» είπε ο Τραμπ στην ομιλία του. «Επειδή έσπασαν τη συμφωνία. Αθέτησαν τη συμφωνία. Λοιπόν έρχονται αεροπορικώς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται αεροπορικώς – καλός άνθρωπος - αλλά έσπασαν τη συμφωνία. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Λοιπόν θα πληρώσουν». Αν «δεν κλείσουμε συμφωνία» η αμερικανική κυβέρνηση θα φροντίσει να «εισπράττουμε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο» διαμήνυσε.

 

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρόεδρος δήλωσε ότι ενδέχεται να είναι δυνατό για την Κίνα και τις ΗΠΑ να επιτύχουν συμφωνία αυτή την εβδομάδα. «Είναι δυνατό να το κάνουμε, είναι όλοι εδώ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ένας από τους πιο σεβαστούς άνδρες, ένας από τους υψηλότερους αξιωματούχους στην Κίνα, έρχεται», δήλωσε.

 

Οι μετοχές της Intel υποχώρησαν περισσότερο από 5%, καθώς η εταιρεία επεξεργαστών ανέφερε ότι βλέπει τόσο τα έσοδα όσο και τα κέρδη ανά μετοχή να αυξάνονται κατά «ένα ψηφίο» τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Οι εταιρείες επεξεργαστών και τσιπ είναι πιο ευαίσθητες σε υψηλότερους δασμούς στα κινεζικά αγαθά και δέχτηκαν χτύπημα την Πέμπτη, καθώς οι Nvidia και Micron υποχώρησαν περίπου 4%. Η VanEck Vectors Semiconductor ETF έχει χάσει 7% αυτή την εβδομάδα μέχρι στιγμής και οδεύει για τη χειρότερη εβδομάδα του έτους.

 

Ο Liu He, αντιπρόεδρος της Κίνας και κορυφαίος διαπραγματευτής του εμπορίου, θα δειπνήσει με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer και άλλους αξιωματούχους την Πέμπτη το βράδυ στην Ουάσιγκτον, λίγα μόνο λεπτά πριν από την επιβολή των νέων δασμών. Ο Liu δεν αναμένεται να συναντηθεί με τον Τραμπ την Πέμπτη, ανέφερε το CNBC.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

Στο κτίριο επί της Aμαλίας στον αριθμό 40 που κάποτε στεγαζόταν το ΣΔOE βάζει πωλητήριο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.