Ιμάμογλου: Παλεύω για τη δημοκρατία στην Τουρκία

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου αναδείχθηκε δήμαρχος Κων/πολης και τώρα, μετά την ακύρωση το εκλογικού αποτελέσματος, είναι και πάλι υποψήφιος στην επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στις 23 Ιουνίου, παραχώρησε συνέντευξη στο τουρκικό πρόγραμμα της Deutsche Welle.·Ο ίδιος αποκάλεσε την πολιτική μάχη που δίνει το τελευταίο διάστημα ως μια «ευρύτερη μάχη για τη δημοκρατία» στην χώρα και υπόσχεται στους ψηφοφόρους ότι θα ξανακερδίσει.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου κέρδισε τις εκλογές της 31ης Μαρτίου με μικρή διαφορά από τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος AKP και πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος είχε τη σαφή υποστήριξη του Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας έκρινε ότι οι εκλογές θα πρέπει να επαναληφθούν, μετά από προσφυγή του AKP για «παρατυπίες» στην εκλογική διαδικασία.

 

«Οι Τούρκοι αγαπούν την ελευθερία»

 

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος του Μαρτίου στην Κων/πολη αποτελεί ένδειξη «δικτατορίας», ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε στη DW: «Χρησιμοποιώντας τον όρο δικτατορία, παίζει κανείς το παιχνίδι συγκεκριμένων ανθρώπων. Οι Τούρκοι αγαπούν την ελευθερία. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ έναν απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης. Εάν σε αυτή τη χώρα υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό. Ίσως να έχουμε αποτύχει σε κάποια θέματα. Αυτή τη στιγμή μάχομαι για τη δημοκρατία. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε στην Τουρκία τους όρους 'δικτατορία' και 'απολυταρχία'».

 

Σίγουρο είναι πάντως ότι τελευταία ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει γίνει σύμβολο της δημοκρατίας στην τουρκική πολιτική. «Αισθάνομαι ευθύνη, μεγάλη ευθύνη» ανέφερε στη DW χαρακτηριστικά συνεχίζοντας: «Ενδιαφέρομαι πολύ για το τι θα πω και τι θα κάνω. Γιατί δεν θέλω να απογοητεύσω τον κόσμο ή να διαψεύσω τις ελπίδες τους. Θέλω να δουν πόσο όμορφη είναι αυτή η χώρα και τι ευκαιρίες τους δίνει. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο εάν δουλέψουμε μαζί. Χρειαζόμαστε καλή διακυβέρνηση για να αναδείξουμε την ομορφιά αυτής της χώρας».

 

Τι θα συμβεί όμως εάν στον επαναληπτικό γύρο χάσει από τον αντίπαλό του Μπιναλί Γιλντιρίμ; Θα αποδεχθεί την ήττα του; «Είμαι ο εκλεγμένος δήμαρχος της Κων/πολης. Είμαι ήδη ο νικητής. Ως δήμαρχος εκπροσωπώ τη βούληση 16 εκατομ. κατοίκων. Και δεν θα αποποιηθώ αυτής της ευθύνης επειδή επτά μέλη της εκλογικής επιτροπής έλαβαν μια λάθος απόφαση» ανέφερε Εκρέμ Ιμάμογλου, δηλώνοντας στη DW ότι και στον επόμενο γύρο θα παλέψει για την επικράτηση. Ωστόσο όπως ανέφερε κλείνοντας: «Αλλά αν το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ μας πρέπει να το αποδεχθούμε. Όλο αυτό δεν αφορά μόνο την Κων/πολη και τη δημαρχία. Είναι μια ευρύτερη μάχη για τη δημοκρατία. Εκλέχθηκα στις 31 Μαρτίου και θα ξαναεκλεγώ στις 23 Ιουνίου. Είμαι απολύτως σίγουρος».


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.