Σε κατήφορο το γιουάν

Το γιουάν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «θύματα» της σινο-αμερικανικής εμπορικής αντιπαράθεσης, με το κινεζικό νόμισμα να γνωρίζει τη χειρότερη ενδοσυνεδριακή πτώση των τελευταίων εννέα μηνών. Το γιουάν υποχώρησε στα 6,9040 έναντι του δολαρίου, στα χαμηλότερα επίιπεδα από τις 27 Δεκεμβρίου. Από τις αρχές Μαϊου, το γιουάν έχει απωλέσει περίπου το 2% της αξίας, με αρκετούς αναλυτές να προβλέπουν υποχώρησή του πέραν του ορίου των επτά γιουάν τους επόμένους μήνες, επιστρέφοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τη εποχή της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης.

 

Στην περίπτωση που ενισχυθούν οι πιέσεις γύρω από το κινεζικό νόμισμα δεν αποκλείεται παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, χρησιμοποιώντας τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος -τα μεγαλύτερα στον κόσμο- για τη συγκράτηση του γιουάν.

 

«Περιμένουμε να δούμε εάν η Κίνα θα "απαντήσει" στον τελευταίο γύρο δασμών που επέβαλε η αμερικανική πλευρά... και συνεχίζουμε να δείχνουμε βραχυπρόθεσμα προτίμηση στο γιέν, ενώ αναμένουμε ότι η αγορά θα παραμείνει προσηλωμένη στο γιουάν», τονίζει ο Κρις Τέρνερ, στρατηγικός αναλυτής στην ING.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Πιτίνο: Είναι απογοητευτικό…

Πιτίνο: Είναι απογοητευτικό…

Aπογοητευμένος από την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Ρικ Πιτίνο, μετά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.