Στον MSCI Global Standard Εθνική και Eurobank

Δυο ελληνικές τράπεζες μπήκαν στον δείκτη MSCI Global Standard από τον MSCI στην εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών.

 

Το rebalancing θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαίου. Οι δυο τίτλοι αφαιρούνται από τον  MSCI Global Small Cap.

 

Η εξέλιξη είχε προβλεφθεί στις αναλύσεις ξένων οίκων. H Société Générale, αλλά και η Bernstein, η οποία διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στις αναθεωρήσεις των δεικτών που ακολουθούν τα passive funds και είχε εκτιμήσει εγκαίρως τις αλλαγές του Νοεμβρίου και την έξοδο των τριών τραπεζών από τον δείκτη MSCI Greece Standard, ανέμεναν ότι οι μετοχές της Eurobank αλλά και της Εθνικής Τράπεζας θα μεταφερθούν από τον δείκτη MSCI Greece Small Cap στον μεγαλύτερο δείκτη MSCI Greece Standard.

 

H Société Générale δικαιολογεί την επάνοδο των δύο μετοχών στον δείκτη MSCI Greece Standard ως αποτέλεσμα της αύξησης της κεφαλαιοποίησής τους.

 

Για τη Eurobank, οι εισροές που υπολογίζει η Bernstein και αφορούν μόνο τις εισροές από τη μετάβαση στον μεγαλύτερο δείκτη και όχι τις πιθανές εκροές από την έξοδο στον δείκτη Small Cap είναι 92,9 εκατ. μετοχές ή 10,03 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα.

 

Η Société Générale υπολογίζει ότι οι εισροές στη μετοχή της Eurobank θα είναι της τάξεως των 91,37 εκατ. μετοχές ή 77 εκατ. δολάρια ή 9,96 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα. Η γαλλική τράπεζα ωστόσο τοποθετεί την πιθανότητα στο μεσαίο εύρος και όχι υψηλή όπως ήταν για την έξοδο του Νοεμβρίου.

 

Για την περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, η Bernstein υπολογίζει ότι οι εισροές θα διαμορφωθούν στα 27,4 εκατ. μετοχές ή 6,46 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα σε μετοχές. Η Société Générale υπολογίζει ότι οι εισροές στη μετοχή θα είναι της τάξεως των 26,99 εκατ. μετοχών ή 59,07 εκατ. δολαρίων ή 6,51 φορών την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα. Επίσης, για την ΕΤΕ η γαλλική τράπεζα θεωρεί μεσαία την πιθανότητα επιβεβαίωσης.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,  η ΕΡΤ3 την Κυριακή,...

Secret Money

MIKPO KAΛAΘI

MIKPO KAΛAΘI

Mπορεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να ξεκίνησαν χθες, αλλά η αγορά κρατάει «μικρό καλάθι». Oύτως ή...

Τουρισμός

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Σε έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς- εκπαιδευτικούς προορισμους της χώρας μας, εξελίσσονται τα Ναυπηγεία του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.