Αύξηση πωλήσεων στην Ελλάδα για τα McDonald's

Κέρδη προ φόρων ύψους 23 εκατ. ευρώ για τη χρονιά που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, έναντι 20 εκατ. ευρώ το 2017, ανακοίνωσε η Premier Capital plc, Developmental Licensee της McDonald's σε έξι ευρωπαϊκές αγορές με έδρα τη Μάλτα.

 

Το 2018, ο όμιλος κατέγραψε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 11,5% και πραγματοποίησε έσοδα της τάξης των 294 εκατ. ευρώ.

 

Ο όμιλος στα 146 εστιατόρια στην Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία, η Premier Capital εξυπηρέτησε 119 εκατομμύρια πελάτες πέρυσι, 7 εκατομμύρια περισσότερους από το 2017.

 

Όλες τις αγορές σημείωσαν σημαντική αύξηση πωλήσεων, με τη Λιθουανία να καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό 19% σε σχέση με το 2017, και ακολουθούν η Ελλάδα (13,8%), η Ρουμανία (11,2%), η Εσθονία (9,1%), η Λετονία (8,9%) και η Μάλτα (7,5%).

 

Μέσα στη χρονιά, η Premier Capital άνοιξε 10 νέα εστιατόρια, συγκεκριμένα οκτώ στη Ρουμανία, ένα στη Λιθουανία και ένα στην Ελλάδα. Τέσσερα εστιατόρια του δικτύου έκλεισαν, ενώ τρία υφιστάμενα εστιατόρια στις Βαλτικές και τη Ρουμανία ανακαινίστηκαν.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο όμιλος παρουσιάζει θετική εικόνα στη συνολική δραστηριότητά του σε όλες τις αγορές και συνεχίζει για την επίτευξη του στόχου του για βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Στις Βαλτικές χώρες, τη Μάλτα και τη Ρουμανία το brand McDonald's παραμένει ηγέτης στην αγορά της μαζικής εστίασης, ενώ το μερίδιο αγοράς και ο αριθμός των πελατών αυξάνεται σταθερά, ακολουθώντας τη συνεχώς βελτιούμενη ποιότητα των υπηρεσιών. Στην Ελλάδα, παρά τον έντονο ανταγωνισμό από τοπικά και διεθνή brands αλλά και το οικονομικό περιβάλλον που παραμένει απαιτητικό, τα αποτελέσματα βελτιώνονται και αυξάνεται το μερίδιο αγοράς.

 

Το τρέχον έτος, ο όμιλος πρόκειται να ανοίξει 13 νέα εστιατόρια, στο πλαίσιο του επενδυτικού του προγράμματος ύψους 64 εκατ. ευρώ.

 

Στόχος είναι η διεύρυνση του δικτύου της Premier Capital στις Βαλτικές, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Μάλτα στα 176 εστιατόρια μέχρι το 2021.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

 Ποιος θα δώσει 300.000 δολάρια  για μια επιστολή χωρισμού;

Ποιος θα δώσει 300.000 δολάρια για…

Το σημείωμα με το οποίο ο Tupac χώρισε τη Madonna βγαίνει σε δημοπρασία- Χιλιάδες τα bids

Media

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γκίνης

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γκίνης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο διευθυντής ειδήσεων και αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Αθήνα 9,84...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αθλητικά

Μάνατζερ Μπεργκ: Ο Ολυμπιακός έκανε συνεχώς προτάσεις, ανεβάζοντας την προσφορά του

Μάνατζερ Μπεργκ: Ο Ολυμπιακός έκανε συνεχώς προτάσεις, ανεβάζοντας…

Το πόσο πιεστικός ήταν ο Ολυμπιακός στον Μπεργκ για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του αποκάλυψε...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.