Υπό πίεση οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές χρηματαγορές σήμερα ανακάμπτοντας από τις μεγάλες απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, λόγω της κλιμάκωσης της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

 

Η βελτίωση του κλίματος αποδίδεται στην προσπάθεια Τραμπ να υποβαθμίσει τις εμπορικές ανησυχίες, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση (με την αύξηση των δαμσών) ως «μικρό καβγαδάκι» και τονίζοντας την καλή του σχέση με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

 

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite σημειώνει άνοδο 1,87% ενώ νωρίτερα Shenzhen component και Shenzhen composite σημείωναν άνοδο 1,45% και 1,4% αντίστοιχα.

 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά σχεδόν 1% ενώ ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύεται κατά 0,6%. Ο ευρύτερος Topix σημειώνει κέρδη 0,20%.

 

Η ιαπωνική Nissan Motor σημείωσε βουτιά άνω του 7% μετά την ανακοίνωση κερδών για το 2018 τα οποία κινήθηκαν σε χαμηλό 11 ετών. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 50% τουλάχιστον, σε μόλις 319,1 δεν γεν ή 2,9 δισ. δολ. , από 746,9 δισ. γεν, στη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2018.

 

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,53% καθλως η μετοχή της  LG Chem έκανε άλμα άνω του 2%.

 

Στην Αυστραλία ο ASX 200 κέρδισε 0,71%.

 

Στο μεταξύ, η αύξηση της εμπορικής παραγωγής της Κίνας τον Απρίλιο υπολείπεται των εκτιμήσεων. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 5,4% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης του Reuters για αύξηση 6,5% . Η αύξηση των λιανικών πωλήσεων κινήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2003.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,  η ΕΡΤ3 την Κυριακή,...

Secret Money

MIKPO KAΛAΘI

MIKPO KAΛAΘI

Mπορεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να ξεκίνησαν χθες, αλλά η αγορά κρατάει «μικρό καλάθι». Oύτως ή...

Τουρισμός

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Σε έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς- εκπαιδευτικούς προορισμους της χώρας μας, εξελίσσονται τα Ναυπηγεία του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.