Μειώνονται οι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως Προτεινόμενο

Την υποχώρηση του παγκόσμιου πλούτου καταδεικνύουν τα στοιχεία της Wealth-X

 

Δύσκολα χρόνια φαίνεται πως ζουν οι πάμπλουτοι άνθρωποι του πλανήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Wealth-X, η οποία κατέγραψε για δεύτερη συνεχή χρονιά μείωση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων.

 

Ειδικότερα, ως δισεκατομμυριούχοι μπορούν να λογίζονται μόλις… 2.604 άνθρωποι, οι οποίοι έχουν σωρευτικό πλούτο αξίας 8,56 τρισ. δολαρίων. Τα αντίστοιχα στοιχεία το 2017 κατέγραφαν 2.754 μεγιστάνες, με σωρευτικό πλούτο ύψους 9,2 τρισ. δολαρίων.

 

Όπως αναλύουν τα στελέχη της Wealth-X, ως αιτίες για την αλλαγή του αριθμού των ανθρώπων που έχουν τέτοιες περιουσίες, παίζουν ρόλο η αυξημένη αστάθεια στις αγορές, οι εμπορικές διενέξεις μεταξύ χωρών (με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των ΗΠΑ-Κίνας), καθώς και της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

 

Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση των οικονομικών μεγεθών, ωστόσο φαίνεται πως συγκεντρώνουν τη «μερίδα του λέοντος» όσον αφορά στις περιοχές όπου συγκεντρώνονται οι μεγιστάνες. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ είναι η μοναδική περιοχή, όπου σημειώθηκε αύξηση –και όχι μείωση– του αριθμού των δισεκατομμυριούχων, καθώς καταγράφονται πλέον 0,9% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.

 

Αντίθετα, στην Ασία ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων υποχώρησε κατά 13,4%, ενώ σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, οι μεγιστάνες μειώθηκαν κατά 4,6%.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,  η ΕΡΤ3 την Κυριακή,...

Secret Money

MIKPO KAΛAΘI

MIKPO KAΛAΘI

Mπορεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να ξεκίνησαν χθες, αλλά η αγορά κρατάει «μικρό καλάθι». Oύτως ή...

Τουρισμός

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Σε έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς- εκπαιδευτικούς προορισμους της χώρας μας, εξελίσσονται τα Ναυπηγεία του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.