Κέρκυρα: Έκτακτη συνδρομή ξενοδόχων στην καθαριότητα φέτος

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας αποφάσισε φέτος να συνδράμει με έκτακτο προσωπικό των μελών της στην συγκομιδή των απορριμάτων των ξενοδοχείων παρ' όλο που είναι στην ευθύνη του Δήμου Κέρκυρας, έτσι ώστε  οι υπάλληλοι του Δήμου να μπορούν να επικεντρωθούν στην αποκομιδή των λοιπών απορριμμάτων από τους δρόμους και τις γειτονιές του νησιού.

 

Για το φλέγον θέμα της καθαριότητας εν όψει της έναρξης της τουριστικής σαιζόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σπύρο Καλούδη και την προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας κα Αγγελική Παπαϊωάννου.

 

Από την πλευρά του Δήμου, υπήρξε ενημέρωση ότι ο Δήμος αναμένει προσωπικό με απόφαση ΑΣΕΠ, ότι αντιμετωπίζονται συνεχείς βλάβες οχημάτων της Υπηρεσίας και δεν υπάρχει άμεση δυνατότητα για την επισκευή τους, καθώς και ότι εκκρεμεί το αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού σχετικά με την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

 

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υπενθύμισε στον Αντιδήμαρχο ότι τα τελευταία 4 χρόνια τα ίδια προβλήματα παραμένουν. Τόνισε δε ότι οι τουριστικοί οργανισμοί που λειτουργούν στην Κέρκυρα και στηρίζουν την οικονομία μας είναι όχι πλέον μόνο προβληματισμένοι, αλλά αποφασισμένοι να αποχωρίσουν από τον προορισμό, αν ξαναζήσουμε ότι και τα προηγούμενα χρόνια.

 

Η πρόταση που κατατέθηκε για φέτος προκειμένου να βοηθήσει η Ένωση την κατάσταση άμεσα είναι να προσέρχονται τα απορριμματοφόρα στα ξενοδοχεία Μέλη της Ένωσης μόνο με τον οδηγό και την φόρτωση του απορριμματοφόρου να αναλάβει να την κάνει έκτακτο προσωπικό με ευθύνη του ξενοδοχείου. Ακόμα η Ένωση Ξενοδόχων πρότεινε να βοηθήσει στην άμεση επισκευή οχημάτων.

 

Σημειώνεται ότι η κατάσταση που επικρατεί στις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας αποτέλεσε πρόσφατα αιτία δυσφήμισης του νησιού στην τουριστική αγορά, μετά από πρόσφατο δυσφημιστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror για την κατάσταση στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πάγων.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Εκτινάχθηκαν θα έσοδα της Xiaomi

Εκτινάχθηκαν θα έσοδα της Xiaomi

Αυξήθηκαν κατα 27% τα έσοδα της Xiaomi το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο σε σχέση...

Media

Politico: Ένας σοσιαλιστής πρόεδρος της Κομισιόν δεν είναι πλέον κάτι αδιανόητο

Politico: Ένας σοσιαλιστής πρόεδρος της Κομισιόν δεν είναι…

"Eνας σοσιαλιστής πρόεδρος της Κομισιόν δεν είναι πλέον κάτι αδιανόητο, αν και δεν είναι αυτονόητο...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.