Σε κατήφορο η στερλίνα

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων κινείτο σήμερα η στερλίνα, με τους επενδυτές να θεωρούν πιθανή μια περαιτέρω υποχώρηση του νομίσματος εάν η συμφωνία για το Brexit που προτείνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καταψηφισθεί και πάλι τον επόμενο μήνα.

 

Αυτόν τον μήνα η στερλίνα έχει υποχωρήσει κατά 1% καθώς το αδιέξοδο στις διακομματικές συνομιλίες αποκάλυψαν τις βαθιές πολιτικές διαφορές για το πώς, το πότε ακόμα και το εάν θα πρέπει να επισυμβεί το Brexit.

 

Εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε αργά χθες ότι η πρωθυπουργός σχεδιάζει να καταθέσει την τρις απορριφθείσα συμφωνία της για το Brexit την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη συναίνεση των βουλευτών πριν τη θερινή διακοπή των εργασιών της Βουλής των Κοινοτήτων.

 

Οι εικασίες ότι η Μέι σύντομα θα αποπεμφθεί εντείνονται και αυτό επηρεάζει τη στερλίνα.

 

"Η αποτυχία να περάσει η συμφωνία (τον Ιούνιο) θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η Μέι να αποχωρήσει εν τέλει, ανοίγοντας τον δρόμο σε ένα πιο ευρωσκεπτικιστή πρωθυπουργό. Η λίρα βραχυπρόθεσμα κινδυνεύει να βρεθεί στο επίπεδο του 1,2800 δολαρίου", δήλωσε ο Πετρ Κρπάτα, αναλυτής της ING στο Λονδίνο.

 

Η στερλίνα κατέγραψε νωρίτερα άνοδο 0,1% στο 1,2916 δολάριο και ήταν αμετάβλητη έναντι του ευρώ στις 86,80 πένες. Έχει καταγράψει απώλειες για επτά συνεχείς ημέρες έναντι του δολαρίου παρά τα κατά βάση ισχυρά οικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί στη Βρετανία τους τελευταίους μήνες. Η ανησυχία για τους επενδυτές είναι ότι τα αποθέματα που δημιουργούν εδώ και μήνες οι βρετανικές εταιρίες θα γίνουν εμφανή αυτό το τρίμηνο.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,  η ΕΡΤ3 την Κυριακή,...

Secret Money

MIKPO KAΛAΘI

MIKPO KAΛAΘI

Mπορεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να ξεκίνησαν χθες, αλλά η αγορά κρατάει «μικρό καλάθι». Oύτως ή...

Τουρισμός

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Σε έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς- εκπαιδευτικούς προορισμους της χώρας μας, εξελίσσονται τα Ναυπηγεία του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.