«Λουκέτο» σε 1.150 υποκαταστήματα βάζει η Stantander

Στην κατάργηση 3.700 θέσεων εργασίας στην Ισπανία και στο κλείσιμο 1.150 υποκαταστημάτων οδηγείται η Stantander.

 

Το προς απόλυση προσωπικό αντιστοιχεί στο 11% του συνολικού εργατικού δυναμικού της τράπεζας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ισπανικό συνδικάτο Comisiones Obreras, ενώ σύμφωνα με το Reuters η ίδια η Santander αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

«Αυτή η μείωση θα επηρεάσει κυρίως το εμπορικό δίκτυο και τις ενδιάμεσες δομές υποστήριξης, αλλά θα επηρεάσει επίσης και τις κεντρικές υπηρεσίες» αναφέρει το Comisiones.

 

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεσή της, η Stantander στο τέλος Μαρτίου είχε 32.366 απασχολούμενους και 4,336 υποκαταστήματα.

 

Τα μέτρα αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Santander να επικεντρώσει σε εξοικονόμηση κόστους στην Ευρώπη αναζητώντας την ίδια ώρα τα υψηλότερα κέρδη που προσφέρει η Λατινική Αμερική.

 

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, οι ισπανικές τράπεζες προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη τους καθώς τα υπερβολικά χαμηλά επιτόκια συμπιέζουν τις αποδόσεις, σχολιάζει το Reuters. Ως αποτέλεσμα αναγκάζονται να μειώσουν καταστήματα και να εντείνουν τις προσπάθειες για να πουλήσουν υπηρεσίες μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες.

 

Τον Απρίλιο, η Santander ανακοίνωσε πως επεδίωκε αυξημένη ετήσια εξοικονόμηση κόστους της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ μεσοπρόθεσμα, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ θα προερχόταν από την Ευρώπη.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,  η ΕΡΤ3 την Κυριακή,...

Secret Money

MIKPO KAΛAΘI

MIKPO KAΛAΘI

Mπορεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να ξεκίνησαν χθες, αλλά η αγορά κρατάει «μικρό καλάθι». Oύτως ή...

Τουρισμός

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Σε έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς- εκπαιδευτικούς προορισμους της χώρας μας, εξελίσσονται τα Ναυπηγεία του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.