«Λουκέτο» σε 1.150 υποκαταστήματα βάζει η Stantander

Στην κατάργηση 3.700 θέσεων εργασίας στην Ισπανία και στο κλείσιμο 1.150 υποκαταστημάτων οδηγείται η Stantander.

 

Το προς απόλυση προσωπικό αντιστοιχεί στο 11% του συνολικού εργατικού δυναμικού της τράπεζας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ισπανικό συνδικάτο Comisiones Obreras, ενώ σύμφωνα με το Reuters η ίδια η Santander αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

«Αυτή η μείωση θα επηρεάσει κυρίως το εμπορικό δίκτυο και τις ενδιάμεσες δομές υποστήριξης, αλλά θα επηρεάσει επίσης και τις κεντρικές υπηρεσίες» αναφέρει το Comisiones.

 

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεσή της, η Stantander στο τέλος Μαρτίου είχε 32.366 απασχολούμενους και 4,336 υποκαταστήματα.

 

Τα μέτρα αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Santander να επικεντρώσει σε εξοικονόμηση κόστους στην Ευρώπη αναζητώντας την ίδια ώρα τα υψηλότερα κέρδη που προσφέρει η Λατινική Αμερική.

 

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, οι ισπανικές τράπεζες προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη τους καθώς τα υπερβολικά χαμηλά επιτόκια συμπιέζουν τις αποδόσεις, σχολιάζει το Reuters. Ως αποτέλεσμα αναγκάζονται να μειώσουν καταστήματα και να εντείνουν τις προσπάθειες για να πουλήσουν υπηρεσίες μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες.

 

Τον Απρίλιο, η Santander ανακοίνωσε πως επεδίωκε αυξημένη ετήσια εξοικονόμηση κόστους της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ μεσοπρόθεσμα, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ θα προερχόταν από την Ευρώπη.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Περιβάλλον

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση...

Τουρισμός

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και κυπριακού τουρισμού

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και…

Με εκπροσώπους του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.