Πολιτική

Ρήγας: Αποτελούμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προς ανατολάς

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «η Τουρκία εντέλει θα σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο», εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό NEWS 24/7.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρήγας κάλεσε τους γείτονες «να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και κυρίως να μην ερμηνεύουν όπως θέλουν τις διεθνείς συμβάσεις και το δίκαιο της θάλασσας. «Υπάρχει μεν ανησυχία, υπάρχει ωστόσο και η στάση που κρατάνε η Ευρώπη και ο διεθνής παράγοντας, όπως διαπιστώθηκε και στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της ΕΕ όπου διαμηνύθηκε ότι υπάρχει στήριξη προς την πλευρά μας. Αποτελούμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προς ανατολάς», υπενθύμισε. «Δεν μπορεί η Τουρκία να είναι μια χώρα παραβάτης και μια χώρα πειρατής, λαμβάνουμε τα μέτρα μας σε όλα τα επίπεδα για παν ενδεχόμενο. Είμαι πάντως αισιόδοξος ότι η Τουρκία εντέλει θα σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε σχετικά

 

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι επαρκέστατες για να διαφυλάξουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να διασφαλίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτίμησε ότι «όλος ο προοδευτικός κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να δώσει μια απάντηση σε όσα ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης και αυτό ακριβώς θα κάνει, αρχικά στις 26 Μαΐου και εν συνεχεία στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου».

 

«Είναι αυτονόητο ότι δεν τα κάναμε όλα τέλεια τα τελευταία 4,5 χρόνια, υπήρξαν και αστοχίες, όλοι όμως ξέρουν σε ποια κατάσταση παραλάβαμε τη χώρα. Δεν μπορεί να έρχονται σεήμερα -αφού κάποιοι τα καταφέρανε, έστω κάνοντας και ένα βήμα πίσω την περίοδο της δύσκολης συμφωνίας, να βγάλουν τη χώρα από την κρίση- οι θύτες, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και να μας εγκαλούν. Αυτοί που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση που την οδήγησαν», σχολίασε περαιτέρω. «Η προσπάθειά μας στο σύνολο έχει ξεκάθαρα θετικό πρόσημο. Ξέρουμε πολύ καλά τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός για να βγούμε από την κρίση και τον τιμούμε για αυτό. Χωρίς τη συμπαράσταση, την ανοχή και την προσπάθεια του ελληνικού λαού, η χώρα μας δεν θα βρισκόταν σήμερα εδώ και εμείς αυτό θα το ξεπληρώσουμε με θετικό πρόσημο», κατέληξε.

 

 

 


επιστροφή στην αρχή