Τα περιθώρια ανόδου των ελληνικών τραπεζών Προτεινόμενο

Περιθώριο ανόδου στις ελληνικές τράπεζες βλέπει η Axia, την ώρα που οι συνεχίζουν να εκτελούν τα υφιστάμενα σχέδιά τους.

 

Αυτό φαίνεται στις βελτιούμενες τάσεις στην ελληνική αγορά, αλλά και στα πιθανά οφέλη από συστημικές λύσεις όπως είναι το πρόγραμμα προστασίας των assets ή του σχεδίου της Τράπεζας της Ελλάδας για τα NPEs και την ποιότητα των κεφαλαίων.

 

Σύμφωνα με την Axia:

 

-Η Alpha Bank έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην υλοποίηση δυο συναλλαγών NPE και στην αποκάλυψη των νέων χρηματοοικονομικών της στόχων στις αρχές του δ' τριμήνου του 2019.

 

-Για την Eurobank, ο βασικός στόχος του ομίλου είναι να ολοκληρώσει τη συναλλαγή με την Grivalia (που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα), διασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως οι τιτλοποιήσεις ύψους 9,5 δις. ευρώ βρίσκονται εντός τροχιάς του αναμενόμενου χρονοδιαγράμματος.

 

-Στην Εθνική, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα α' τριμήνου στις 14 Μαΐου, το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης περιλαμβάνει την έκδοση τίτλων 1,5 δις. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

 

-Τέλος, η προσοχή της Πειραιώς θα παραμείνει επικεντρωμένη στη δημιουργία 160-200 μ.β. επί της κεφαλαιακής επάρκειας από ένα μείγμα οργανικών και μη οργανικών μέτρων, που θα περιλαμβάνουν την έκδοση τίτλων Tier 2. Επιπλέον, μια πιθανή πώληση της εταιρείας servicing NPLs (που δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως) αναμένεται να στηρίξει ουσιαστικά την επιχειρηματική υπόθεση της τράπεζας.

 

-Για την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρεται πως «ορατότητα» ως προς την έγκρισή της είναι χαμηλή. Υποθέτοντας πως θα υπάρξει έγκριση το Νοέμβριο, μετά τις εκλογές, οι τράπεζες θα είναι έτοιμες να μεταφέρουν τις πρώτες εκθέσεις ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2020. Τονίστηκε, πάντως πως το πρόγραμμα αυτό είναι εθελοντικό για τις τράπεζες, όμως παρουσιάζεται ως συστημική λύση δεδομένου του περιορισμού που υπάρχει ως προς το πόσες τράπεζες μπορούν να κάνουν μεταφορές στο SPV.

 

-Για την συνάντηση με τη ΤΧΣ, η Axia αναφέρει πως οι εκπρόσωποι του Ταμείου ήταν αισιόδοξοι πως το σχέδιο του ΤΧΣ για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών (το πρόγραμμα προστασίας assets) θα εγκριθεί πριν το τέλος Μαΐου.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Facebook: Πάνω από 500 σελίδες διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ή υποκινούν μίσος ενόψει Ευρωεκλογών

Facebook: Πάνω από 500 σελίδες διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις…

Η μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημέρωσε το Facebook για περισσότερες από...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Τουρισμός

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.