Αναβάθμισε τη Βουλγαρία η Moody's

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησης του βουλγαρικού κρατικού χρέους σε Baa2 από Baa3.

 

Σε ανακοίνωση του οίκου αναφέρεται ότι η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική πειθαρχία, τη βελτίωση της θεσμικής ισχύος, καθώς και τη σχετική ανθεκτικότητα του οικονομικού συστήματος της χώρας σ' ένα εκρηκτικό περιφερειακό περιβάλλον. Η προοπτική (outlook) παραμένει σταθερή.

 

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ακόμη ότι η αναβάθμιση είχε ως εφαλτήριο τρεις κύριους παράγοντες. Ο πρώτος είναι η αποτελεσματική δημοσιονομική εδραίωση, που συνοδεύτηκε από δομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται να συμβάλλουν στη διατήρηση του χρέους σε χαμηλά επίπεδα, στην περαιτέρω μείωση του ελλείμματος γενικής κυβέρνησης κάτω από το όριο 3% του Μάαστριχτ, το 2011, αλλά και σε ισορροπημένους, σε γενικές γραμμές, προϋπολογισμούς, τα επόμενα χρόνια.

 

Ο δεύτερος παράγοντας αφορά την ενίσχυση της θεσμικής ικανότητας σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις σε τομείς, όπως η δικαιοσύνη και η αστυνομία.

 

Ο τρίτος και τελευταίος βασικός παράγοντας σχετίζεται με την ισχυρή ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια, στοιχεία που ο διεθνής οίκος θεωρεί πως μπορούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς από το περιφερειακό οικονομικό περιβάλλον.

 

Επίσης, η Moody's αναβάθμισε την αξιολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων σε συνάλλαγμα σε Baa2/P-2 από Baa3/P-3. Εξάλλου, η αξιολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων σε εγχώριο νόμισμα διαμορφώνεται, πλέον, έπειτα από τη νέα «τοποθέτηση» του οίκου στο επίπεδο Baa2 (από το Baa1), εξαιτίας του καθεστώτος νομισματικού συμβουλίου, βάσει του οποίου έχει καθοριστεί η ισοτιμία του εγχώριου νομίσματος λέβα προς το ευρώ.


protoselida

World Business

Kimberly-Clark: Αυξημένες πωλήσεις στο δ΄ τρίμηνο

Kimberly-Clark: Αυξημένες πωλήσεις στο δ΄ τρίμηνο

Οριακή αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις της Kimberly-Clark στο δ΄ τρίμηνο, επιτρέποντας στην εταιρεία να υπερβεί...

Media

ΕΣΗΕΑ: Προσφορά εκπτωτικών καρτών απεριόριστων διαδρομών στα ΜΜΜ

ΕΣΗΕΑ: Προσφορά εκπτωτικών καρτών απεριόριστων διαδρομών στα ΜΜΜ

Όπως κάθε χρόνο, η ΕΣΗΕΑ προχώρησε και εφέτος σε συμφωνία με τον Ο.Α.Σ.Α. (Οργανισμός Αστικών...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.