Καμπανάκια από το Eurogroup για τις παροχές

Ανησυχούν και προειδοποιούν οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης

 

Έντονη ανησυχία για το πακέτο παροχών που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασαν κορυφαίοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup. Προειδοποίησαν μάλιστα ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση οδηγούν σε απόκλιση από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

 

Στην χθεσινή συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ενημέρωσε το Eurogroup για τα μέτρα που ψήφισε η Βουλή και για εκείνα που θα ακολουθήσουν στη βάση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών, για να εισπράξει την ανησυχία των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι «με αυτά τα μέτρα ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος μπορεί να μην πιαστεί και μάλιστα με σημαντική απόκλιση». Ανέφερε επίσης ότι η σύσταση των μέτρων δεν είναι φιλική προς την ανάπτυξη ούτε σε μεσοπρόθεσμο ούτε σε μακροπρόθεσμο επίπεδο

 

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τους δημοσιονομικούς στόχους, κάτι που θα έχει επιπτώσεις στις υπάρχουσες συμφωνίες και τόνισε ότι είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να συνεργάζονται στενά με τους θεσμούς προκειμένου να διατηρηθεί το θετικό μομέντουμ  και η εμπιστοσύνη που έχει οικοδομηθεί έτσι ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της βιώσιμης ανάκαμψης.

 

Σαφές μήνυμα έστειλε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στόχος είναι η αναλυτική συζήτηση να γίνει στο Eurogroup του Ιουνίου.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους της μέχρι στιγμής και αναμένουμε να συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της προκειμένου να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών».


protoselida

World Business

 Volkswagen : Επενδύσεις στην Κίνα ύψους 4 δισ. ευρώ

Volkswagen : Επενδύσεις στην Κίνα ύψους 4…

Επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ θα πραγματοποιήσει στην Κίνα ο όμιλος Volkswagen μαζί με τους...

Media

Ο επαρχιακός Τύπος στηρίζει τον εσωτερικό τουρισμό

Ο επαρχιακός Τύπος στηρίζει τον εσωτερικό τουρισμό

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.) είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.