Deal News Online

undefined

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Σε έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς- εκπαιδευτικούς προορισμους της χώρας μας, εξελίσσονται τα Ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου.

 

Μόνο από τον Φεβρουάριο του 2019 και σε διάστημα μόλις δύο μηνών, έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές εκδρομές 36 σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια από όλη την ελληνική επικράτεια και 1972 μαθητές μαζί με τους συνοδούς τους πέρασαν τις πύλες της πρώτης εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα, ζώντας μία πραγματικά σπάνια και μοναδική εμπειρία. Μια εμπειρια να ταξιδέψουν στον χρόνο αλλά και να φθάσουν στο σήμερα βλέποντας από κοντά την καθημερινότητα μέσα από την απαιτητική, συναρπαστική και γεμάτη ένταση ζωή στο Νεωριο της Σύρου.

 

Από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα, το Ναύπλιο, τη Σάμο και την Ικαρία, ο εκπαιδευτικός κόσμος ανακαλύπτει ολοένα και περισσότερο τον πλούτο των γνώσεων που μπορούν να αποκομίσουν οι μαθητές από μία επίσκεψη στην ιστορικότερη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα της Ελλάδας, αναγεννημένη πλέον από την ONEX SHIPYARDS, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ναυτιλία μας και στην οικονομία του νησιού της Σύρου από το 1861.

 

Το έργο της ξενάγησης των μαθητών και μετέπειτα νέων επαγγελματιών στα workshops και στις υποδομές του Νεωρίου, το έχει αναλάβει ο Τεχνικός Ασφαλείας του Ναυπηγείου κ. Γρηγόριος Μπίλιος ο οποίος ακούραστα και με χαρά τους οδηγεί στο συναρπαστικό ταξίδι της ναυπηγοεπισκευής και των διαδικασιών που την πλαισιώνουν και απαντά σε όλα τα ερωτήματα που τους γεννώνται και που δεν είναι πολλές φορές και... από τα ευκολότερα!

 

Στο τέλος της ξενάγησης μαθητές και συνοδοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το Νεώριο Σύρου και η υπέροχη αυτή διαδρομή τελειώνει με μία όμορφη ομαδική φωτογραφία μπροστά από την ανακαινισμένη πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου, ως ανάμνηση που θα πάρουν μαζί τους στο δρόμο της επιστροφής.

 

Η οικογένεια της ONEX SHIPYARDS, διοίκηση και εργαζόμενοι, αγκαλιάζοντας τη δίψα των μαθητών για γνώση, με χαρά και συγκίνηση ανταποκρίνονται στο αυξημένο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπόσχονται μελλοντικά την ενίσχυση πρωτοβουλιών τουριστικών εκπαιδευτικών δράσεων για την καλύτερη γνωριμία των Ελληνόπουλων με τη ναυπηγοεπισκευή αλλά και τη βαριά βιομηχανία γενικότερα, συμβάλλοντας έτσι καταλυτικά και στην περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί της Σύρου.


protoselida

World Business

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή της μπύρας Corona ο μεξικανικός όμιλος Grupo Modelo ύστερα από...

Media

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19 δεν λένε την αλήθεια

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19…

Η εξάπλωση του Covid-19 μετριέται συχνά με το πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί και πόσοι έχουν...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να τρέμει λιγότερο

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να…

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν αρχίσει να...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.