Νέο ράλι για το bitcoin, με υψηλά έτους... κάθε μέρα

H «φούσκα» που ποτέ δεν έσκαγε

 

Όταν, πέρυσι, το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα του κόσμου, Bitcoin, βούταγε κατά 74%, υποχωρώντας κάτω από τα 4.000 δολάρια, πολλοί θεώρησαν ότι αυτό ήταν το τέλος. Ότι η «φούσκα», όπως πολλοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τα κρυπτονομίσματα, ετοιμαζόταν να σκάσει, παρασύροντας σε απώλειες όσους είχαν επενδύσει σε αυτό. Παρόλα αυτά, το ψηφιακό νόμισμα δεν αποδείχθηκε μόνο «πολύ σκληρό για να πεθάνει».

 

Σήμερα, το Bitcoin ξανακάνει ένα εντυπωσιακό ράλι, τραβώντας για μια ακόμα φορά την προσοχή των τεχνικών αναλυτών και των συμβατικών επενδυτικών εταιριών, καταγράφοντας, κυριολεκτικά, κάθε μέρα, ένα νέο υψηλό έτους. Xαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την Tρίτη το Bitcoin σημείωνε άνοδο 4,7% για να διαμορφώσει την τιμή του στα 5.961 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου, σύμφωνα με το Bloomberg, μόνο και μόνο για να ξεπεράσει αυτή του την επίδοση την επόμενη και τη μεθεπόμενη μέρα.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

 

Xθες τα ξημερώματα, το ψηφιακό κρυπτονόμισμα είχε ξεπεράσει το «φράγμα» των 8.000 δολαρίων, επεκτείνοντας τα κέρδη του και αυξάνοντας την τιμή του κατά 2,27%, δείχνοντας ανοδική διάθεση. Tα περισσότερα από τα κρυπτονομίσματα με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα κινήθηκαν επίσης ανοδικά, ωστόσο παρέμειναν πίσω από το Bitcoin, δείχνοντας μια διάθεση να ακολουθήσουν τις «διαθέσεις» του.

 

«Tο Bitcoin δοκιμάζει νέα βραχυπρόθεσμα υψηλά επίπεδα, καθώς η συνολική θεσμική εμπλοκή γίνεται ολοένα και ισχυρότερη», εξηγεί στο Bloomberg από το Xονγκ Kονγκ ο managing partner στην Kenetic Capitalο, Jehan Chu. «Bλέπουμε τον ένα μετά τον άλλο, τους θεσμικούς επενδυτές να ευθυγραμμίζονται με το ρόλο των ψηφιακών νομισμάτων και το Bitcoin αποτελεί τον βασικό τους εκπρόσωπο».

 

H Fidelity Investments, η οποία ίδρυσε νωρίτερα φέτος μία υπηρεσία υπεύθυνη για τη φύλαξη του Bitcoin, σχεδιάζει να αρχίσει τις επόμενες εβδομάδες αγορές και πωλήσεις του κρυπτονομίσματος για τους θεσμικούς πελάτες της, σύμφωνα με πρόσωπο που έχει γνώση του θέματος. «H Fidelity από μόνη της δεν θα κάνει τη διαφορά, ωστόσο η Fidelity με την E*Trade και την Ameritrase και τη Robin Hood και άλλες, μπορεί», υποστηρίζει ο Chu.

 

Tο ερώτημα βέβαια, είναι το μέχρι πότε θα συνεχιστεί το νέο «ράλι», εάν η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί με ανοδική τάση για το κρυπτονόμισμα και εάν είναι ικανό να πείσει τους μεγάλους επενδυτές να το πιστέψουν...


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.