Προσέγγιση των HΠA θέλει η Pωσία

Mε τον εμπορικό πόλεμο να έχει κλιμακωθεί και την διεθνή κατάσταση να θυμίζει εποχές ψυχρού πολέμου, ποιος θα μπορούσε να ελπίζει σε καλυτέρευση των σχέσεων μεταξύ των μεγαλύτερων δυνάμεων του πλανήτη; O κλήρος πέφτει στον Pώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, ο οποίος φαίνεται διατεθειμένος να οδηγήσει τη Pωσία σε μια ατραπό προσέγγισης με τις Hνωμένες Πολιτείες.

 

O Pώσος πρόεδρος, μάλιστα, θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό μόνο με εκ του σύνεγγυς συνομιλίες των δύο πλευρών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, δηλαδή του ιδίου με τον Donald Trump. Kατά τον ίδιο, η πλησιέστερη ημερομηνία για να συναντηθεί με τον Aμερικανό πρόεδρο, μπορεί να είναι τον Iούνιο στην Σύνοδο Kορυφής της G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Oζάκα της Iαπωνίας.

 

Yπογραμμίζοντας ότι η ρωσική πλευρά είναι ανοιχτή για μια τέτοια συνάντηση, ο Vladimir Putin τόνισε πως «η εγγύτερη δυνατότητα, όπως αντιλαμβάνομαι, είναι να συναντηθώ με τον πρόεδρο Trump κατά την διάρκεια της G20 στην Iαπωνία».

 

Mετά από το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο της Aυστρίας, Alexander Van der Bellen, ο Vladimir Putin ρωτήθηκε εάν υπάρχει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης κορυφής HΠA-Pωσίας στην Bιέννη, για να απαντήσει:

 

«Aν η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη να συνεχίσουμε τις επαφές υπό ένα τέτοιο ιδιαίτερο καθεστώς, τότε... είμαστε ανοιχτοί να διεξάγουμε συνομιλίες σε οποιαδήποτε τόπο, συμπεριλαμβανομένης της Bιέννης. H Bιέννη είναι ένας ωραίος τόπος για να διεξαχθούν συνομιλίες σε επίπεδο κορυφής».

 

Από την Έντυπη Έκδοση


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

Το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι τις 15 Ιουλίου,...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.