Σε κατήφορο τα κέρδη της Ryanair

Προσγειώθηκαν τα κέρδη της Ryanair στα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας κατά την τελευταία χρήση λόγω των ολοένα και χαμηλότρων εισιτηρίων. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία φθηνού κόστους προειδοποίησε μάλιστα για περαιτέρω κάμψη των κερδών φέτος.

 

Η Ryanair είδε τα προ φόρων κέρδη της να υποχωρούν στα 1,02 δισ. ευρώ κατά το οικονομικό έτος, που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 1,45 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Υπολογίζει ότι τα κέρδη για το έτος, που θα λήξει τον Μάρτιο του 2020 (τα οποία θα περιλαμβάνουν για πρώτη φορά την εξαγορά της Laudamotion) θα είναι μεταξύ 750 και 950 εκατ. ευρώ. Αναλυτές προέβλεπαν προ φόρων κέρδη 1,03 δισ. ευρώ για το περασμένο έτος και 977 εκατ. ευρώ για το τρέχον.

 

Η ιρλανδική εταιρεία έχει δεχθεί πλήγμα και από την καθυστέρηση στις παραδόσεις του 737 Max της Boeing, μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα που καθήλωσαν το συγκεκριμένο μοντέλο. Να σημειώσουμε ότι έχει ήδη παραγγείλει 135 αεροσκάφη 737 Max 200s, με την επιλογή να αγοράσει 75 επιπλέον. Υπολογίζει ότι οι πρώτες πτήσεις θα έρθουν το Νοέμβριο.

 

Το συγκριμένο μοντέλο έχει 4% περισσότερες θέσεις και 16% μεγαλύτερη αποδοτικότητα καυσίμων. Ωστόσο οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις σημαίνουν ότι δεν θα υπάρξουν τα όποια οφέλη για τα αποτελέσματα της εταιρείας πριν από τη χρήση του 2021.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

Το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι τις 15 Ιουλίου,...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.