Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Προώθηση εφαρμογών Εικονικού Τουρισμού

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε την ανάπτυξη νέων τεχνικών προβολής, παρουσίασης και πλοήγησης σημείων τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος με τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών Εικονικού Τουρισμού και διαδραστικών μορφών ξενάγησης.

 

Στόχος της δράσης, είναι η τουριστική ανάπτυξη και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, μέσω ερευνητικών υποδομών που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη τουριστικών επιχειρήσεων και πολιτιστικών, θρησκευτικών, φυσικών ή τουριστικών προορισμών της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Η βάση στην οποία στηρίζεται η έννοια του Εικονικού Τουρισμού, είναι η δυνατότητα των χρηστών της τεχνολογίας αυτής να βιώσουν με ρεαλιστικό τρόπο μία εμπειρία περιήγησης σε σημεία ενδιαφέροντος, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν φυσικά από τον χώρο τους. Η δυνατότητα αυτή δημιουργεί ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα συγκριτικά με άλλους αντίστοιχους προορισμούς που προβάλλονται μέχρι σήμερα με πιο συμβατικά μέσα.

 

Οι σύγχρονες τεχνολογίες με τις οποίες θα υλοποιηθούν οι στόχοι της δράσης είναι μεταξύ άλλων η εικονική πραγματικότητα, η επαυξημένη πραγματικότητα και η συνδυαστική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών.Πέρα από την συνήθη πληροφόρηση μέσα από τις διαδικτυακές ιστοσελίδες, προηγμένες τεχνολογίες όπως η εικονική πραγματικότητα, το 3D βίντεο, το βίντεο 360ο και η επαυξημένη πραγματικότητα θα λειτουργήσουν θετικά τόσο στην προσέλκυση τουριστών όσο και στην βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

 

Συγκεκριμένα, οι κύριοι άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η δράση, είναι οι εξής:

 

-Η ανάδειξη μέσω Εφαρμογών Εικονικής και Επαυξημένης πραγματικότητας των εξωτερικών κι εσωτερικών τοποθεσιών τουριστικού ενδιαφέροντος και της φυσικής ομορφιάς των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας.

 

-Η προσέλκυση επισκεπτών και η βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας κατά την διάρκεια επισκέψεων σε σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.

 

-Η συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις που στηρίζονται στον τουρισμό, ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά γραφεία, καθώς και με όλους τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του πολιτιστικού και πολιτισμικού δυναμικού της περιοχής.

 

-Η δημιουργία προϊόντων τουριστικού ενδιαφέροντος τα οποία θα συμβάλουν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

Το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι τις 15 Ιουλίου,...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.