Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Προώθηση εφαρμογών Εικονικού Τουρισμού

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε την ανάπτυξη νέων τεχνικών προβολής, παρουσίασης και πλοήγησης σημείων τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος με τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών Εικονικού Τουρισμού και διαδραστικών μορφών ξενάγησης.

 

Στόχος της δράσης, είναι η τουριστική ανάπτυξη και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, μέσω ερευνητικών υποδομών που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη τουριστικών επιχειρήσεων και πολιτιστικών, θρησκευτικών, φυσικών ή τουριστικών προορισμών της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Η βάση στην οποία στηρίζεται η έννοια του Εικονικού Τουρισμού, είναι η δυνατότητα των χρηστών της τεχνολογίας αυτής να βιώσουν με ρεαλιστικό τρόπο μία εμπειρία περιήγησης σε σημεία ενδιαφέροντος, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν φυσικά από τον χώρο τους. Η δυνατότητα αυτή δημιουργεί ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα συγκριτικά με άλλους αντίστοιχους προορισμούς που προβάλλονται μέχρι σήμερα με πιο συμβατικά μέσα.

 

Οι σύγχρονες τεχνολογίες με τις οποίες θα υλοποιηθούν οι στόχοι της δράσης είναι μεταξύ άλλων η εικονική πραγματικότητα, η επαυξημένη πραγματικότητα και η συνδυαστική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών.Πέρα από την συνήθη πληροφόρηση μέσα από τις διαδικτυακές ιστοσελίδες, προηγμένες τεχνολογίες όπως η εικονική πραγματικότητα, το 3D βίντεο, το βίντεο 360ο και η επαυξημένη πραγματικότητα θα λειτουργήσουν θετικά τόσο στην προσέλκυση τουριστών όσο και στην βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

 

Συγκεκριμένα, οι κύριοι άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η δράση, είναι οι εξής:

 

-Η ανάδειξη μέσω Εφαρμογών Εικονικής και Επαυξημένης πραγματικότητας των εξωτερικών κι εσωτερικών τοποθεσιών τουριστικού ενδιαφέροντος και της φυσικής ομορφιάς των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας.

 

-Η προσέλκυση επισκεπτών και η βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας κατά την διάρκεια επισκέψεων σε σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.

 

-Η συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις που στηρίζονται στον τουρισμό, ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά γραφεία, καθώς και με όλους τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του πολιτιστικού και πολιτισμικού δυναμικού της περιοχής.

 

-Η δημιουργία προϊόντων τουριστικού ενδιαφέροντος τα οποία θα συμβάλουν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής.


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φερνάντο Τόρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και επιτυχημένη...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.