Ηνωμένο Βασίλειο: Πύλες ePassport για 7 ακόμη χώρεςΑπό σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου, οι επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πύλες ePassport όταν επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο - σε διάφορα σημεία εισόδου, παράλληλα με τα σημεία διέλευσης των συνόρων, σε μια κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης να επιταχύνει τους ελέγχους στα σύνορα για τις χώρες χαμηλού κινδύνου.

 

Οι πύλες του ePassport χρησιμοποιούν αναγνώριση προσώπου για να συγκρίνουν το πρόσωπο του επιβάτη με την ψηφιακή εικόνα που καταγράφεται στο διαβατήριό τους. Παρακολουθούνται από συνοριακούς υπαλλήλους και μόνο αν κάποιος απορριφθεί στις συγκεκριμένες πύλες θα περνάει από επανδρωμένο έλεγχο για να ελεγχθεί η ταυτότητα και το διαβατήριό του.

 

Οι πύλες ePassport είναι διαθέσιμες για τους Βρετανούς και τους υπηκόους της ΕΕ από το 2008. Οι πύλες είναι διαθέσιμες σε επιβάτες ηλικίας άνω των 18 ετών με βιομετρικό διαβατήριο. Οι ηλικίες 12-17 μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λωρίδες ePassport εφόσον συνοδεύονται από κάποιον ενήλικο.

 

«Το νέο παγκόσμιο σύστημα μετανάστευσης και συνοριακών συστημάτων θα βελτιώσει την ασφάλεια των επιβατών που επισκέπτονται ή εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επέκταση της χρήσης των πυλών ePassport αποτελεί βασικό στοιχείο και μας επιτρέπει να βελτιώσουμε την εμπειρία των επιβατών που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, διατηρώντας παράλληλα τα σύνορά μας ασφαλή», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σάιντ Χαβίντ.

 

«Το νέο σύστημα θα βοηθήσει στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε την οικονομία μας, να εδραιώσουμε τη φήμη μας ως παγκόσμιο ηγέτη και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο – ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανοικτό για επιχειρηματικές δραστηριότητες», πρίσθεσε.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.