Deal News Online

undefined

Facebook, Twitter, Google συνασπίζονται ενάντια στον διαδικτυακό εξτρεμισμό

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο έχουν υπογράψει μια νέα συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού στις πλατφόρμες τους, σε μια κίνηση που έρχεται ως απόρροια της επίθεσης στο τέμενος του Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία και της onine μετάδοσης του μακελειού στο Facebook.

 

Το Facebook, το Twitter, το Google, η Microsoft και η Amazon συμφώνησαν με το πλαίσιο που θέτει το "Κάλεσμα του Κράιστσερτς", μια προσπάθεια μεταξύ παγκόσμιων ηγετών και τεχνολογικών εταιρειών για την καταπολέμηση της διάδοσης του βίαιου εξτρεμισμού στο διαδίκτυο. Η συμφωνία ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση στο Παρίσι, που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν και την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντεν.

Οι Η.Π.Α. αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη συμφωνία, αναφέροντας σε μια δήλωση ότι «συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους γενικούς στόχους», αλλά ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να ενταχθούν στην επικύρωση». Η αμερικανική πλευρά σημειώνει ότι πιέζει τις μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες να διενεργούν αυστηρότερους ελέγχους στο κομμάτι της χρήσης των υποδομών τους για τη μετάδοση μηνυμάτων που προωθούν τους σκοπούς της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

 

Οι 5 τεχνολογικοί κολοσσοί συμφώνησαν να ακολουθήσουν ένα σχέδιο που αποτελείται από 9 διακριτά βήματα, έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα ρατσιστικά και προπαγανδιστικά μηνύματα από τις πλατφόρμες τους. Ιδιαίτερα το Facebook, ανακοίνωσε ότι θα λάβει πολύ δραστικά μέτρα για να κινείται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Οι μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου θα συνεργαστούν μεταξύ τους, αλλά και με άλλους φορείς, όπως είναι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μαζί με ποικίλους εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς και με κυβερνητικούς παράγοντες όχι μόνο για να εκπαιδευτούν οι χρήστες στην αντιμετώπιση τέτοιου περιεχομένου στο Διαδίκτυο, αλλά και για τον έγκαιρο εντοπισμό και αφαίρεσή του.


protoselida

Media

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Οριστικό "μαύρο" στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Οι ποδοσφαιριστές που βήχουν σκόπιμα στους αντιπάλους ή τους διαιτητές εν μέσω της πανδημίας COVID-19 θα δέχονται κόκκινες ή...

Αυτοκίνητο

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Όταν η Mercedes αποφασίζει να βγάλει συλλεκτική έκδοση που θα κατασκευάζεται στο Affalterbach, την έδρα...

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Περιβάλλον

 Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω κορωνοϊού

Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω…

Έσπασε ρεκόρ 25ετίας ο φετινός αριθμός φωλιών των χελωνών καρέτα-καρέτα στη Ζάκυνθο, σε μια θετική παράπλευρη...

Τουρισμός

ΑEGEAN – ΣΕΤΕ: πακέτο διακοπών για προσωπικό Πολιτικής Προστασίας

ΑEGEAN – ΣΕΤΕ: πακέτο διακοπών για προσωπικό Πολιτικής…

Η AEGEAN και ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, προσφέροντας...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.