ΑΔΕΔΥ: Θα διεκδικήσουμε συνδικαλιστικά τα Δώρα

Μη αναμενόμενη κρίνεται από την ΑΔΕΔΥ η απόφαση του ΣτΕ

 

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν συνδικαλιστικά τα δώρα στους μισθούς τους που έχουν περικοπεί λόγω Μνημονίου, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας.

 

Μετά και την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ που ενέκρινε τελικά ως συνταγματική την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος άδειας στον δημόσιο, τα μέλη της ΑΔΕΔΥ είναι αποφασισμένα να δώσουν την δική τους μάχη για να κερδίσουν τα χρήματα που δικαιούνται όπως υποστηρίζουν.

 

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δ. Μπράτης, αντιπρόεδρος της Ένωσης, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα συνεχίσουν να διεκδικούν με κάθε συνδικαλιστικό μέσο την επαναχορήγηση των δώρων και θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να τα επανανομοθετήσει.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μπράτη, για την ΑΔΕΔΥ η δικαστική διεκδίκηση δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα επιπλέον μέσο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση για τη χορήγηση των δώρων. “Έχουμε συνηθίσει στις απορριπτικές αποφάσεις από το ΣτΕ” δήλωσε χαρακτηριστικά για να υπογραμμίζει ότι η ΑΔΕΔΥ ζητεί την επανανομοθέτηση από το υπουργείο Οικονομικών, του συνόλου των 13ου και 14ου μισθού.

 

“Κι όταν λέμε δώρα εννοούμε έναν μισθό τα Χριστούγεννα, 50% του μισθού το Πάσχα και 50% ως επίδομα άδειας, κι όχι τα κουτσουρεμένα επιδόματα που χορηγεί η κυβέρνηση μια βδομάδα πριν τις εκλογές” επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

 

Να σημειωθεί ότι σχεδόν καθολικά, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουν αναδρομικά τα ποσά που αντιστοιχούν στα δώρα και τα επιδόματα άδειας που καταργήθηκαν από το 2013.

 

Βάσει των υπολογισμών στα δικαστήρια διεκδικούνται αναδρομικά ποσά συνολικού ύψους 3,9 δισ. ευρώ, που πλέον, από δικαστικής πλευράς, θεωρούνται χαμένα. Πλέον, η βασική συνδικαλιστική νομοθέτηση αφορά την άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010, δηλαδή πριν από τις περικοπές των μνημονίων.


protoselida

Media

Αύξηση κερδών για Lenovo

Αύξηση κερδών για Lenovo

Η Lenovo ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το γ΄ τρίμηνο χρήσης αυξήθηκαν 11% σε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

“Rental Company of the Year” η Avis

“Rental Company of the Year” η Avis

Τη διάκριση της κορυφαίας εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα ("Rental Company of the Year") για...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.