Πτώση στα κέρδη της Apple εάν υπάρξουν αντίποινα από την Κίνα

Συρρίκνωση στα κέρδη της Apple Inc. κατά 29% ή 3,35 δολ., σε περίπτωση που τα προϊόντα του αμερικανικού κολοσσού απαγορευτούν στην Κίνα ως αντίποινα για τα μέτρα που έχει λάβει η αμερικανική κυβέρνηση κατά της κινεζικής Huawei, προβλέπει σε ανάλυση της η Goldman Sachs.

 

"Αυτό αντιπροσωπεύει το 100% της εκτιμώμενης έκθεσης της Apple στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, αντισταθμίζοντας ταυτόχρονα την εξοικονόμηση δαπανών από τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ", σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

 

Η τράπεζα σημειώνει επίσης ότι υπάρχουν κίνδυνοι στην εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας, η οποία σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται στην Κίνα και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την τελική συναρμολόγηση του iPhone σε εγκαταστάσεις της Foxconn.

 

"Δεν υιοθετούμε την υπόθεση για την επιβολή περιορισμών στην παραγωγή του iPhone στην ηπειρωτική Κίνα αυτή τη στιγμή", αναφέρει η Goldman Sachs και προσθέτει. "Εάν η Κίνα περιορίσει ωστόσο την παραγωγή, δεν πιστεύουμε ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να μεταφέρει μεγάλο όγκο εκτός της χώρας σε σύντομο χρονικό διάστημα".

 

Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι "αποφάσεις που θα οδηγούσαν την παραγωγή της Apple έξω από την Κίνα θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας καθώς και στην τοπική απασχόληση".

 

Η Goldman δίνει σύσταση "neutral" στη μετοχή, ενώ μείωσε την τιμή-στόχο στα 178 δολ. από 184 δολ. προηγουμένως.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

Το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι τις 15 Ιουλίου,...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.