Ηλεία: Δημιουργία Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών

Η Αρχαία Ολυμπία, μαζί με 14 ακόμη εταίρους θα συμμετέχει στη Θεματική Αναπτυξιακή Σύμπραξη του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών.

 

Ο βασικός προσανατολισμός της σύμπραξης είναι η δημιουργία του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών, με τις απαραίτητες υποδομές ώστε να αποτελέσει κόμβο επικοινωνίας και προβολής του φυσικού κάλους, των αρχαιολογικών μνημείων, μουσείων, λιμνών και δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Ηλείας.

 

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του έργου, προβλέπεται η ίδρυση Συνεδριακού Κέντρου, Ψηφιακής Βιβλιοθήκης για την διαμόρφωση ψηφιακού χώρου αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων, Ωδείου και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, ενώ θα διοργανώνονται ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες με τελετές υποδοχής και διέλευση των Ολυμπιονικών από την Λεωφόρο της Δόξας.

 

Ειδικότερα, σκοποί της σύμπραξης, είναι η υλοποίηση και των εξής δράσεων:

 

-Ανάπτυξη του «Οικοσυστήματος» της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

 

-Σύναψη συνεργασιών με επιχειρήσεις και οργανισμούς που εδρεύουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή τρίτες χώρες για την μεταφορά τεχνογνωσίας και την υιοθέτηση εναλλακτικών τροπών ανάπτυξης δράσεων.

 

-Καινοτόμα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα καταγραφής και διάσωσης της λαογραφίας του τόπου, καθώς και σε θέματα ευρύτερου πολιτιστικού, ψυχαγωγικού, πνευματικού, φυσιολατρικού και αθλητικού ενδιαφέροντος.

 

-Ημερίδες, σεμινάρια  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών « Ολυμπία».

 

-Προώθηση της πολιτιστικής, τουριστικής, και γενικά της πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής

 

-Πραγματοποίηση ερευνών και εκπόνηση διαφόρων αναπτυξιακών, διαγνωστικών και τεχνικοοικονομικών μελετών.

 

-Συμβολή στην ήπια, βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη υποβαθμισμένων, ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της Ηλείας, μέσω της αξιοποίησης σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και την προσέλκυση του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος.

 

-Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης σε συνεργασία με σχετικούς φορείς για την κάλυψη αναγκών ατόμων με ειδικές ανάγκες, κοινωνική ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, αξιοποίηση των ικανοτήτων τους και δημιουργία των προϋποθέσεων επικοινωνίας και αξιοποίησής τους για την αποφυγή της περιθωριοποίησης και απομόνωσής τους.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.