Στον αέρα οι προβλέψεις για την πορεία του χρέους

Οι θεσμοί εκτιμούν ότι το πακέτο Τσίπρα εκτροχιάζει τα πρωτογενή πλεονάσματα την επόμενη διετία

 

Οι υπηρεσίες της Κομισιόν δεν σταμάτησαν, λόγω ευρωεκλογών, να κάνουν τον λογαριασμό του πακέτου Τσίπρα.

 

Τα πρώτα ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι καθόλου αισιόδοξα για την επόμενη μέρα, όταν έρθει η ώρα οι Βρυξέλλες και οι θεσμοί συνολικά να εκφράσουν μέσω των εκθέσεών τους τις θέσεις τους για τους εκλογικούς ακροβατισμούς της κυβέρνησης στην κόψη των δεσμεύσεων που η ίδια ανέλαβε.

 

Μέχρι τώρα, η προοπτική της ευρωκάλπης κράτησε τους τόνους χαμηλούς με εξαίρεση τον Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος, μετά την παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα στο εσωτερικό, έστειλε τα πρώτα προειδοποιητικά σήματα πιθανού εκτροχιασμού και κυρώσεων.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, οι πρώτες μετρήσεις κόστους των μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και όσων εξαγγέλθηκαν ως προεκλογικές παροχές για το 2020 δείχνουν σύμφωνα με πληροφορίες μαύρη τρύπα, η οποία ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ, έναντι των εν ισχύ δεσμεύσεων για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, φέτος και το 2020.

 

Μόνο για το 2019, η υστέρηση έναντι του στόχου υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ με το πρωτογενές πλεόνασμα να υποχωρεί σχεδόν μία μονάδα κάτω από το όριο του 3,5% του ΑΕΠ.

 

Ακόμα χειρότερα, το 2020, κατά τις εκτιμήσεις των τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες, το πρωτογενές πλεόνασμα τείνει προς την περιοχή του 1,5% – 2% του ΑΕΠ, πολύ πιο κάτω και από το ανεπίσημο – επί του παρόντος – νέο όριο του 2,5% του ΑΕΠ που επιχείρησε να καθιερώσει ως στόχο η κυβέρνηση με την ιδιόμορφη παροχή «εγγυήσεων» από το μαξιλάρι ταμειακών διαθεσίμων.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

Το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι τις 15 Ιουλίου,...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.