Τσίπρας: Θα ζητήσω άμεση προκήρυξη εκλογών

Εκλογές στις 30 Ιουνίου

 

Την προκήρυξη εθνικών εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από Μαραθώνια σύσκεψη στο στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

 

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο της σύσκεψη και μίνι υπουργικού συμβουλίου όπου υπήρξαν φωνές για ολοκλήρωση της τετραετίας και εκλογές τον Οκτώβριο.

 

Ο Πρωθυπουργός προκήρυξε εθνικές εκλογές μετά την μεγάλη ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε από την Κουμουνδούρου, πως δεν θα το βάλει στα πόδια και πως ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα κρίνει το έργο της κυβέρνησης.

 

Τόνισε ότι μετά τον β' γύρο των περιφερειακών – δημοτικών εκλογών θα πάει στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει εκλογές. Μάλιστα έθεσε το δίλλημα να ακολουθήσουν οι πολίτες των μεταμνημονιακό δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ ή αυτόν των άλλων κομμάτων.

 

Οι Συγκεκριμένα είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους απλούς πολίτες που έδωσαν αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη με αυταπάρνηση, εντιμότητα, ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα. Τέσσερα χρόνια πορευτήκαμε κόντρα στο ρεύμα με όπλο την αξιοπρέπεια και την εντιμότητά μας.

 

Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, καταφέραμε να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε θέσαμε ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας για τους πολλούς.

 

Δεν κρυφτήκαμε, είπαμε την αλήθεια». «Δύο δρόμοι υπάρχουν, ο δρόμος της οριστικής εξόδου με τους πολλούς και για τους πολλούς και ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας, του ΔΝΤ και των ολιγαρχών.

 

Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιό μας για να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτά τα μέτρα και να μην μπορούν όσοι καιροφυλαχτούν να τα πάρουν πίσω». «Το εκλογικό αποτέλεσμα εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή δεν είναι αντάξιο των φιλοδοξιών μας. Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και με στρατηγήματα.

 

Δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Η αφοσίωσή μας είναι ηθική υποχρέωση, η ψυχή μας και απαράβατος κανόνας. Κανείς μας δεν ξεχνά από που ξεκίνησε και ποιον εκπροσωπεί». Δεν θα αποδράσω ούτε θα το βάλω στα πόδια.

 

Άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να αμφισβητήσει το ιστορικό μας εγχείρημα.

 

Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει στον λαό, σε όλους εσάς. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τη μάχη για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Είμαι εδώ, θα είμαστε εδώ.

 

Θα δώσουμε αυτή τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα. Μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών για να αποφασίσει ο λαός αν θέλει να συνεχίσουμε το σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν θέλει να επιστρέψουμε στα σκοτάδια της λιτότητας.

 

Απευθυνόμαστε στο μοναδικό μας στήριγμα με ειλικρίνεια». «Ζητάμε την καθαρή εντολή για να μπορούν οι πολλοί να πορεύονται με το κεφάλι ψηλά. Την απάντηση την έδινε και τη δίνει ο ελληνικός λαός. Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια. Αυτό το μέλλον ανήκει στους πολλούς».


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.