Τεκμήρια-φωτιά για εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Θα αναγκαστούν να πληρώσουν έξτρα φόρο

 

Στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης θα πιαστούν και φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι καταβάλλοντας επιπλέον φόρους. Το σύστημα για την online υποβολή των φορολογικών  δηλώσεων έχει ήδη ανοίξει και εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ή μικρών βαρκών θα αναγκαστούν να πληρώσουν έξτρα φόρο λόγω των εξωφρενικών τεκμηρίων διαβίωσης!

 

Παρά το γεγονός πως εδώ και χρόνια διαμαρτύρονται οι εισαγωγείς αυτοκινήτων αλλά και οι κατασκευαστές μικρών βαρκών για τα εξωφρενικά υψηλά τεκμήρια διαβίωσης στα αυτοκίνητα και στις βάρκες κανένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει τολμήσει να τα αλλάξει.

 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα έσοδα! Ναι σωστά διαβάσατε τα τεκμήρια διαβίωσης αποτελούν μια τεράστια πηγή εσόδων για τα κρατικά έσοδα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ ετησίως!

 

Μάλιστα τα στελέχη της τρόικας σε παλιότερη συνάντηση που είχαν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου εκτιμούν πως με αυτό τον τρόπο το κράτος εισπράττει και ένα μέρος από τα «μαύρα» χρήματα που διακινούνται στην ελληνική οικονομία.

 

Οι μόνοι τρόποι για να γλιτώσει κανείς από την καταβολή επιπλέον φόρων λόγω τεκμηρίων είναι είτε να μεταβιβάσει κάποιο ποσοστό του οχήματος ή της βάρκας σε ένα συγγενικό του πρόσωπο ώστε να μοιραστεί το τεκμήριο είτε να καταθέτει για τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο τις πινακίδες κυκλοφορίας ή την Άδεια Εκτέλεσης Πλόων.

 

Αντίθετα αν δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω μέχρι να αλλάξουν τα τεκμήρια διαβίωσης οι ιδιοκτήτες οχημάτων και βαρκών θα πρέπει να δηλώνουν έσοδα τουλάχιστον 4.000 ευρώ ευρώ για να μπορούν να δικαιολογούν την κατοχή ενός μικρού αυτοκινήτου ή μιας βάρκας.

 

Ειδικότερα στα επιβατικά αυτοκίνητα Ι.Χ. Το τεκμήριο διαβίωσης ορίζεται ως εξής:

 

* Για αυτοκίνητα μέχρι και 1.200 κ.ε., σε 4.000 ευρώ.

 

* Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κ.ε. και μέχρι 2.000 κ.ε., προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.

 

* Για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.ε. και μέχρι 3.000 κ.ε., προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.

 

* Για αυτοκίνητα άνω των 3.000 κ.ε., προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.

 

Τα παραπάνω ποσά μειώνονται ανάλογα με την παλαιότητα του αυτοκινήτου, η οποία υπολογίζεται από το έτος πρώτης κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, κατά ποσοστό 30% για χρονικό διάστημα κυκλοφορίας πάνω από 5 και μέχρι 10 έτη και κατά ποσοστό 50% για χρονικό διάστημα πάνω από 10 έτη.

 

Το τεκμήριο διαβίωσης δεν εφαρμόζεται για επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα που διαθέτουν πιστοποιητικό αυθεντικότητας, καθώς και για επιβατικά αυτοκίνητα ειδικά διασκευασμένα για κινητικά ανάπηρους, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.