Δήμος Παύλου Μελά: Ανακύκλωσαν τέσσερις τόνους εκλογικού υλικού

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση την επομένη των εκλογών δίνοντας το μήνυμα ότι η εκλογική διαδικασία πρέπει να ενδιαφέρεται για το τεράστιο περιβαλλοντικό της αποτύπωμα από τους τόνους χαρτιού που χρησιμοποιούνται.

 

Την Δευτέρα, το τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου συνέλεξε όλο το χαρτί από τα ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποιήθηκαν στα εκλογικά κέντρα και το αποθήκευσε στα ειδικά Press Container που βρίσκονται στο σημείο Ανακύκλωσης που δημιουργήθηκε στον αύλειο χώρο του δημαρχείου. Το χαρτί που συγκεντρώθηκε θα παραδοθεί στον ανάδοχο που έχει προκύψει μέσα από πλειοδοτικό διαγωνισμό.

 

«Τα έσοδα της πώλησης θα επιστρέψουν στα σχολεία που ήταν εκλογικά κέντρα και συμμετέχουν όλον τον χρόνο στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή», δήλωσε ο Σάκης Λαζαρίδης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος του Δήμου Παύλου Μελά.

 

«Το μήνυμα της ανακύκλωσης πρέπει να είναι ηχηρό και σε αυτήν τη διαδικασία, την εκλογική. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια στον δήμο Παύλου Μελά, εκτός από τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την πώληση των 4 τόνων χαρτιού, θα σώσουμε 68 δέντρα και εξοικονομούμε 600 kg πετρέλαιο που θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία του χαρτιού», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

 

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο δήμος Παύλου Μελά βραβεύτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την ΚΕΔΕ για την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας.


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.