Δήμος Παύλου Μελά: Ανακύκλωσαν τέσσερις τόνους εκλογικού υλικού

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση την επομένη των εκλογών δίνοντας το μήνυμα ότι η εκλογική διαδικασία πρέπει να ενδιαφέρεται για το τεράστιο περιβαλλοντικό της αποτύπωμα από τους τόνους χαρτιού που χρησιμοποιούνται.

 

Την Δευτέρα, το τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου συνέλεξε όλο το χαρτί από τα ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποιήθηκαν στα εκλογικά κέντρα και το αποθήκευσε στα ειδικά Press Container που βρίσκονται στο σημείο Ανακύκλωσης που δημιουργήθηκε στον αύλειο χώρο του δημαρχείου. Το χαρτί που συγκεντρώθηκε θα παραδοθεί στον ανάδοχο που έχει προκύψει μέσα από πλειοδοτικό διαγωνισμό.

 

«Τα έσοδα της πώλησης θα επιστρέψουν στα σχολεία που ήταν εκλογικά κέντρα και συμμετέχουν όλον τον χρόνο στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή», δήλωσε ο Σάκης Λαζαρίδης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος του Δήμου Παύλου Μελά.

 

«Το μήνυμα της ανακύκλωσης πρέπει να είναι ηχηρό και σε αυτήν τη διαδικασία, την εκλογική. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια στον δήμο Παύλου Μελά, εκτός από τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την πώληση των 4 τόνων χαρτιού, θα σώσουμε 68 δέντρα και εξοικονομούμε 600 kg πετρέλαιο που θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία του χαρτιού», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

 

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο δήμος Παύλου Μελά βραβεύτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την ΚΕΔΕ για την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη ενός εκ των πλέον αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού...

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό Chang'e-4

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό…

Η πρωτοποριακή αποστολή της Κίνας να εξερευνήσει την "σκοτεινή" πλευρά της Σελήνης συνεχίζει να ρίχνει...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.