Deal News Online

undefined

Όφελος για την οικονομία η αλλαγή της κυβέρνησης

Το Reuters καταγράφει τις συνέπειες τις συνέπειες της πολιτικής αλλαγής

 

Η ήττα του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ίσως ωφελήσει την ελληνική οικονομία, υποστηρίζει η Swaha Pattanaik, αρθρογράφος της στήλης Breakingviews του Reuters.

 

Όπως αναφέρει, «οι άσχημες επιδόσεις στις ευρωεκλογές της Κυριακής οδήγησαν τον αριστερό ηγέτη σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών, που ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να χάσει από τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία.»

 

» Η διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος για λίγους μήνες πιθανότατα θα επέφερε μικρή αλλαγή στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά θα ενίσχυε το ρίσκο περισσότερων λαθών πολιτικής».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει το άρθρο, «ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε σειρά μέτρων που σχεδιάστηκαν για να είναι αρεστά στους ψηφοφόρους. Μόνο τον Μάιο, η ελληνική βουλή ενέκρινε μια ακόμη σύνταξη για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, μείωση στον ΦΠΑ βασικών ειδών διατροφής, καθώς και χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.»

 

» Ο Τσίπρας επιμένει ότι η Ελλάδα, που χρειάστηκε τρία πακέτα διάσωσης από το 2010 έως το 2015 για να αποφύγει τη χρεοκοπία, θα εκπληρώσει τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2022. Όντως, η Αθήνα έχει δημοσιονομικά περιθώρια και ενδέχεται να πετύχει τους στόχους φέτος. Αλλά τα ‘δώρα’ συνοδεύτηκαν και από την οπισθοχώρηση σε κάποιες μεταρρυθμίσεις.»

 

» Η κυβέρνηση ακύρωσε τη μεταρρύθμιση του 2019 στο συνταξιοδοτικό, ενώ η έκθεση του ΔΝΤ τον Μάρτιο εξέφραζε τον προβληματισμό του Ταμείου για μειωμένη ευελιξία στην αγορά εργασίας και πιέσεις για άνοδο των μισθών. Όπως ανέφερε το ΔΝΤ, η κυβέρνηση ανέτρεψε τις μεταρρυθμίσεις του 2012 στο σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων και αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά σχεδόν 11%».

 

Οι πρόωρες κάλπες, εκτιμά η αρθρογράφος, «θα θέσουν ένα τέλος στις παρεκκλίσεις της Αθήνας από τη στενή και ευθεία οδό στην οποία δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει η χώρα.»

 

» Αυτό, καθώς και η φιλική προς τις επιχειρήσεις ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη εξηγούν γιατί ενισχύθηκαν οι ελληνικές μετοχές και οι τιμές των ομολόγων, από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές».

 

Ωστόσο, σπεύδει να προσθέσει η αρθρογράφος, «ο ‘μήνας του μέλιτος’ του Κυριάκου Μητσοτάκη ίσως αποδειχθεί βραχύβιος, χωρίς δική του υπαιτιότητα. Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη επιβραδύνεται και οι εμπορικές εντάσεις είναι άσχημα νέα για μια χώρα που θέλει να ενισχύσει τις εξαγωγές της και να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις. Για τους επενδυτές, αυτά είναι προβλήματα με τα οποία θα ασχοληθούν σε μεταγενέστερη φάση…».


protoselida

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αυτοκίνητο

Mazda ΜΧ-5: Το θρυλικό roadster ανανεώθηκε

Mazda ΜΧ-5: Το θρυλικό roadster ανανεώθηκε

Το Mazda MX-5, το εικονικό roadster που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης σε αυτούς που το οδηγούν και που το βλέπουν,...

Τεχνολογία

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social media

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social…

Το 90,6% των αναρτήσεων που χαρακτηρίζονται ως διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία Covid-19 παρέμεινε...

Περιβάλλον

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν έντονα και φέτος φθάνοντας σε επίπεδα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.