Επιχειρηματική αποστολή του κλάδου δομικών υλικών σε Βελιγράδι και Μόσχα

Συμμετείχαν 10 ελληνικές εταιρείες

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι επιχειρηματικές συναντήσεις που οργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Βελιγραδίου και της Μόσχας για τον κλάδο των Δομικών Υλικών.

 

Στις συναντήσεις που ξεκίνησαν στις 27 Μαΐου στο Βελιγράδι και ολοκληρώθηκαν στις 29 Μαΐου στη Μόσχα συμμετείχαν 10 ελληνικές εταιρείες, κυρίως από τον χώρο του μαρμάρου, του γρανίτη, του αλουμινίου, της επεξεργασίας σύρματος και χάλυβα, καινοτόμων μονωτικών προϊόντων και εν γένει δομικών και κατασκευαστικών υλικών. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 160 συναντήσεις με 35 Σερβικές και 20 Ρωσικές εταιρείες.

 

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις ως δράση στοχευμένη και σχετικά χαμηλού κόστους, δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να διερευνήσουν τις δυνατότητες, που παρουσιάζουν συνήθως νέες για εκείνες αγορές καθώς και να διευρύνουν τις επαφές τους σε αγορές που έχουν ήδη παρουσία.

 

Οι αγορές της Σερβίας και της Μόσχας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κλάδο των δομικών υλικών. Σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ του Βελιγραδίου, η κατασκευή κατοικιών στην Σερβία βρίσκεται σε άνοδο, καθώς τα έργα φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ ενώ  προγραμματίζεται η κατασκευή νέων έργων, μεταξύ των οποίων και η ανάπτυξη του Waterfront του Βελιγραδίου. Το έργο αυτό, κοινοπραξία του επενδυτικού ταμείου της Δημοκρατίας της Σερβίας και του Αμπού Ντάμπι, αφορά σε μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση των τειχών του ποταμού Sava, περίπου 80 εκτάρια οικοδομής, έργα που υπερβαίνουν τα 3 δις ευρώ.

 

Στη Ρωσία, σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ Μόσχας, υπάρχει αυξημένη ζήτηση στον οικιστικό και κατασκευαστικό κλάδο, καθώς η χώρα έχει βγει πλέον από την ύφεση. Η βελτίωση των υφιστάμενων αλλά και η δημιουργία νέων οικιστικών υποδομών καθώς και η ανάπτυξη έργων υποδομής αποτελούν βασικές προτεραιότητες της ρωσικής κυβέρνησης για την επόμενη πενταετία. Τα έργα αυτά θα υλοποιηθούν και θα χρηματοδοτηθούν στη Ρωσία μέσα από τις Περιφέρειες, στις οποίες ενδείκνυται να εστιάσουν οι νέες ελληνικές εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά.


protoselida

Media

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού ο Γιούνκερ

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού…

Πολλές και διαφορετικές οι απόψεις στον γερμανικό Τύπο για τη συμφωνία που πέτυχε χθες...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και Πελοπόννησο

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και…

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.