Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί με την ανακοίνωση των εκλογών Προτεινόμενο

«Τελείως εξωθεσμική προσπάθεια», χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης προς τη ΝΔ για συναίνεση σε αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

«Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά παραιτηθεί με την ανακοίνωση των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας, διαπίστωσε το βράδυ των ευρωεκλογών, ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και κατόπιν τούτου, εξήγγειλε εκλογές. 'Αρα αυτή η κυβέρνηση είναι για εμάς υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η πρόταση της κυβέρνησης προς τη ΝΔ είναι εξωθεσμική. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στη πρόταση της ΝΔ που ήταν να φύγει από την ευθύνη της κυβέρνησης η επιλογή των δικαστών και να περάσει στη Βουλή» είπε η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε μιλώντας στο κανάλι OPEN.

 

«Το βράδυ των εκλογών, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε εκλογές για τις 30 Ιουνίου. Η μία βδομάδα αναβολής είναι κρίσιμη για να μπορέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον βέβαια το θελήσει, να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα Είναι σαφές η κυβέρνηση είχε στο μυαλό της να εκλέξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

 

Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη, Πρέπει να επιλέξει ο ελληνικός λαός την κυβέρνησή του και μετά όποια κυβέρνηση εκλεγεί να προχωρήσει τη διαδικασία, όπως υπάρχει στο Σύνταγμα».
Μπακογιάννη: Αλαζονεία ΣΥΡΙΖΑ, η αιτία του εκλογικού αποτελέσματος

 

Αναφερόμενη στις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος η κ. Μπακογιάννη καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ αλαζονεία. «Το ήθος και το ύφος και η αλαζονεία πληρώνονται πάντα», είπε χαρακτηριστικά» και τόνισε ότι «η υπεροφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν δυσβάσταχτη».

 

Σχετικά με το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών, η κ. Μπακογιάνη ανέφερε πως βασικός στόχος της ΝΔ είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα και η αποδοχή του προγράμματος από τις ευρύτερες δυνατές κοινωνικές ομάδες. «Θα ακολουθήσουμε την ίδια στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι σήμερα, διότι έως τώρα φάνηκε πως όποιος υποτίμησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λάθος, στηριζόμενοι σε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποτιμηθεί και κοστολογηθεί» είπε και πρόσθεσε.

 

«Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι στασιμότητα. Σήμερα έχουμε μια αναιμικότατη ανάπτυξη η οποία δεν μπορεί να δώσει νέες ούτε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, Η οικονομία πρέπει να πάρει μπροστά. Το ότι βρισκόμαστε σήμερα μετά τέσσερα χρόνια στην ίδια κατάσταση στο Ελληνικό, και με τις μεγάλες επενδύσεις, δείχνει ακριβώς τη νοοτροπία την οποία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις ιδιωτικές επενδύσεις. Εμάς η αρχή μας είναι εντελώς διαφορετική. Είμαστε ένα φιλοεπενδυτικό κόμμα. Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, πιστεύουμε ότι το κέρδος δεν είναι ποινικό αδίκημα. Οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν καλύτερες θέσεις εργασίας και θα μπορούν να γυρίσουν τα παιδιά που έχουν φύγει αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Το στοίχημα θα παιχθεί στην ανάπτυξη. Η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας και η οικονομία της να σηκωθεί πραγματικά. Ο στόχος μας είναι να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη ουσίας, γιατί στον ΕΝΦΙΑ για παράδειγμα, η πραγματικότητα είναι πως με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ο ΕΝΦΙΑ αυξήθηκε στη Δραπετσώνα και μειώθηκε στο Ψυχικό και στην Κηφισιά».
Για μετεκλογικές συνεργασίες


protoselida

Αθλητικά

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο του Ατρόμητου και...

Τεχνολογία

Αυτές είναι οι πρώτες μειώσεις στις χρεώσεις για data

Αυτές είναι οι πρώτες μειώσεις στις χρεώσεις για…

Το "χορό" των μειώσεων στις χρεώσεις κινητής για data άνοιξαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, έπειτα...

Τουρισμός

Συμμετοχή ΕΟΤ στην ρώσικη “Med Travel Expo”

Συμμετοχή ΕΟΤ στην ρώσικη “Med Travel Expo”

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Θεραπευτικής Αποκατάστασης και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.