Παντελιάδης: Επενδύσεις 100 εκατ. ως το 2022 Προτεινόμενο

Συνέντευξη του CEO της ΜΕΤRΟ

 

Περί τα 100 εκατ. ευρώ σκοπεύει να επενδύσει στην τριετία 2020 - 2022 η METRO AEBE, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος Αριστοτέλης Παντελιάδης.

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία το τριετές πλάνο ενοποίησης με την "Βερόπουλος" καθώς και το πλάνο ανακαινίσεων στο σύνολο των καταστημάτων της αποκτηθείσας αλυσίδας σε όλη την Ελλάδα, η εταιρεία παραμένει στη short list των πρωταγωνιστών του ελληνικού λιανεμπορίου.

«Την τετραετία 2016 - 2019 επενδύσαμε 175 εκατ. ευρώ» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παντελιάδης και προσθέτει ότι το μεγαλύτερο μέρος αφορούσε ανακαινίσεις καταστημάτων ενώ έγιναν και επενδύσεις σε κέντρα διανομής, επεκτάσεις γραφειακών εγκαταστάσεων, εξοπλισμό, διανεμητικό στόλο και αγορές νέων ακινήτων. Επίσης, σημαντικά ποσά επενδύθηκαν στην εκπαίδευση όλων των νέων συνεργατών, τόσο στα συστήματα, όσο και στην κουλτούρα της εταιρείας - εκπαίδευση που έγινε είτε με φυσική παρουσία, είτε με e-learning.

«Έχουμε σχεδιάσει πολλά ακόμα και προχωρούμε στην υλοποίησή τους χωρίς καθυστέρηση. Στην επόμενη τριετία θα επεκτείνουμε δυο από τα κέντρα διανομής μας, θα ανοίξουμε αρκετά νέα καταστήματα και θα επενδύσουμε σημαντικά κεφάλαια στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών, τόσο για την αποδοτικότερη λειτουργία μας, όσο για τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη στα καταστήματά μας. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο θέλω ενδεικτικά να αναφέρω τις διαδραστικές οθόνες που έχουμε ήδη από πέρυσι τοποθετήσει πιλοτικά σε ορισμένα καταστήματά μας, στις οποίες ο πελάτης μπορεί να αντλήσει πληροφόρηση για προϊόντα, να εκδώσει εκπτωτικά κουπόνια, να πάρει μέρος σε διαγωνισμούς και να παίξει παιχνίδια γνώσεων σχετικά με τα προϊόντα. Το πρόγραμμα αυτό πέτυχε και επεκτείνεται πλέον σε περισσότερα καταστήματα» τονίζει ο κ. Παντελιάδης.

Στα νέα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας εντάσσεται και η δημιουργία, έως το τέλος του χρόνου, του πρώτου καταστήματος χονδρικής στην Κύπρο το οποίο αποτελεί το πρώτο κατάστημα cash & carry γενικώς που θα λειτουργήσει στο νησί της Αφροδίτης.

«Η Κύπρος, και ιδιαίτερα η Λεμεσός, αποτελούν τα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ενός καταστήματος χονδρικής: η οικονομία αναπτύσσεται, η τουριστική κίνηση είναι έντονη και η σαιζόν μεγάλη, γίνονται σημαντικές επενδύσεις, υπάρχουν χιλιάδες μικρά σημεία πώλησης και εστίασης και, το κυριότερο, δεν υπάρχει κανένα Cash & Carry οργανωμένης αλυσίδας στο νησί» επισημαίνει ο κ. Παντελιάδης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης του ομίλου στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου της Κύπρου ο κ. Παντελιάδης διευκρινίζει ότι «η χώρα προσφέρει αυτή τη στιγμή ευκαιρίες για δραστηριοποίηση νέων παικτών στο λιανεμπόριο. Θεωρούμε τους εαυτούς μας ειδικούς στη χονδρική και σκοπεύουμε να δραστηριοποιηθούμε στον τομέα αυτό και μόνο».


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Media

Τουλάχιστον 250 δημοσιογράφοι σε φυλακές παγκοσμίως

Τουλάχιστον 250 δημοσιογράφοι σε φυλακές παγκοσμίως

Επισημαίνοντας τον κίνδυνο που εγκυμονεί το επάγγελμα της δημοσιογραφίας, η Επιτροπή για την Προστασία των...

Τουρισμός

Εβδομαδιαία αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκιάθου

Εβδομαδιαία αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκιάθου

Συνάντηση του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AEGEAN AIRLINES Δημήτρη Γερογιάννη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.