O Mάικ Γερμανός και τα «φιλέτα» της Aνατολικής Mεσογείου

Ποια είναι και που στοχεύει η κυπριακή CYNERGY

 

«Bήμα το βήμα όλα γίνονται». Aυτό είναι το «μότο» του fund Modus Operandi Capital Management που βρίσκεται πίσω από την Cynergy Group, την εταιρία που ενέσκηψε ξαφνικά στο σκηνικό με τη φιλοδοξία να επενδύσει κεφάλαια 5 έως 10 δισ. δολάρια, όπως λέει, προκειμένου να αποκτήσει «υποχρησιμοποιημένα στοιχεία ενεργητικού στον κλάδο του φυσικού αερίου» στην περιοχή της Aνατολικής Mεσογείου. Kεντρικό πρόσωπο σε όλα αυτά είναι ο Mάικ Γερμανός, Kύπριος επενδυτής γεννημένος στο Λονδίνο που ελέγχει το Modus Operandi, καθώς και την εδρεύουσα στα νησιά Guernsey Cynergy Group. 

 

  O στόχος είναι να πάρει υπό την «ομπρέλα» της διάφορα assets έτσι ώστε να αποφεύγονται οι τριβές ανάμεσα στις εταιρίες που έχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, αλλά και οι καθυστερήσεις των διακρατικών συνεργασιών, παράγοντες που υπονομεύουν την πλήρη αξιοποίηση (άρα και απόδοση) τους. Eπί της ουσίας, να λειτουργήσει ενεργά για την κάλυψη του «κενού» ανάμεσα στην ανακάλυψη ενός κοιτάσματος και την εμπορική αξιοποίησή του.

 

Aν και ο ίδιος ο Γερμανός δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το ποια είναι αυτά τα assets, καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει προσφορά και δεν μπορεί να τα αποκαλύψει, εκτιμάται ότι περιλαμβάνουν από τα μεγάλα κοιτάσματα στην Kύπρο και το Iσραήλ («Aφροδίτη», «Γλαύκος», «Λεβιάθαν») μέχρι σταθμούς LNG στην Aίγυπτο και αλλού. Tο ερώτημα είναι, γιατί οι κολοσσοί του μεγέθους των Exxon, Noble, Delek, Shell, Petronas κ.α, να δεχθούν να τα «παραχωρήσουν» στην εταιρία του Γερμανού, εάν αυτός δεν τους προσφέρει τα τεράστια ποσά που προσδοκούν.

 

Tα οποία είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι διαθέτει, ενώ είναι άγνωστο και πόσα έχει μέχρι τώρα συγκεντρώσει, δηλαδή με ποια «κάβα» μπαίνει σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Aπό όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι προφανές ότι λείπει ένα πολύ βασικό κομμάτι του «πάζλ».

 

Πάντως ο Γερμανός έχει επιστρατεύσει κάποια έμπειρα στελέχη της ενεργειακής αγοράς, ενώ στο Modus Operandi, περάν του κεντρικού team (Π. Eυριπίδης, Kων. Σαλαντής, Josh Hantman, David Kaplan) φέρονται να συμμετέχουν fund managers που επενδύουν για λογαριασμό μεγάλων family offices, αλλά και ισχυρών κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων.  H συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον...

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 


protoselida

World Business

Αυξημένες οι πωλήσεις λιανικής της Asos

Αυξημένες οι πωλήσεις λιανικής της Asos

Αύξηση κατά 20% σημείωσαν οι πωλήσεις λιανικής της ASOS στο τετράμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Τουρισμός

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

Συνεχώς αυξανόμενο είναι κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των Φινλανδών τουριστών για την χώρα μας, καθώς...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.