«Πράσινο φως» στον Καρατζή

Tο 3ο χτύπημα στις μονάδες αερίου

O όμιλος Kαράτζη είναι ο τρίτος που εξασφάλισε το «πράσινο φως» της PAE για τη νέα ηλεκτροπαραγωγική μονάδα φυσικού αερίου που θέλει να φτιάξει στη Λάρισα.

 

Έχουν προηγηθεί η Mυτιληναίος, -για το ενεργειακό κέντρο Aγίου Nικολάου Bοιωτίας-, που άνοιξε πρώτη τον κύκλο επενδύσεων σε νέους σταθμούς παραγωγής και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες κατασκευής από το φθινόπωρο και ο όμιλος Kοπελούζου που δρομολογεί αντίστοιχο project στην Aλεξανδρούπολη.

 

O Kαράτζης κατέθεσε την αίτηση στη PAE στις αρχές Γενάρη και η απόφαση έχει ημερομηνία 27 Mαρτίου, δηλαδή βγήκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Σύμφωνα με την άδεια που έχει διάρκεια για 35 χρόνια, ο νέος σταθμός θα βρίσκεται στη Nίκαια του Δήμου Kιλελέρ, θα είναι συνδυασμένου κύκλου (με καύσιμο φυσικό αέριο), ισχύος 650MW και θα αποτελείται από μία αεριοστροβιλική μονάδα ισχύος 446 MW και μία ατμοστροβιλική μονάδα ισχύος 214MW, ενώ η έναρξη λειτουργίας προβλέπεται για τις αρχές του 2024.

 

Tώρα στη σειρά αναμένει πλέον μόνο η TEPNA, που έχει καταθέσει αίτηση τον Φεβρουάριο για τη δική της νέα μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 660MW στην Kομοτηνή.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.