Deal News Online

undefined

Γερμανικός Τύπος: Πρόωρες εκλογές το χειμώνα στη Γερμανία;

Κυρίαρχο θέμα στα σχόλια των γερμανικών εφημερίδων·η·αιφνιδιαστική παραίτηση της Αντρέα Νάλες από την προεδρία του SPD αλλά και την ηγεσία της Κ.Ο.

 

Το σχόλιο της Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Ουσιαστικά όλο το κόμμα υπέβαλε την παραίτησή του. Και έτσι έγινε απλά αυτό που περίμεναν όλοι. Όταν η Νάλες ανέλαβε την προεδρία του SPD πριν από έναν χρόνο, ήταν σαφές ότι ήταν η τελευταία ευκαιρία των Σοσιαλδημοκρατών να ανακάμψουν. Ωστόσο δεν αξιοποίησαν αυτή την ευκαιρία και όλα δείχνουν ότι ο διάδοχος δεν θα έχει καλύτερη τύχη. Διότι από την εποχή του Γκέρχαρντ Σρέντερ ο πρόεδρος ήταν πάντοτε ο αποδιοπομπαίος τράγος για το γεγονός ότι το κόμμα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία των γερμανικών κομμάτων. Και εκεί θα παραμείνει καταρχήν», προβλέπει η FAZ, σύμφωνα με την  Deutsche Welle.

 

Η Rheinische Post: «Το πρόβλημα του SPD είναι ότι ούτε το ίδιο γνωρίζει γιατί πρέπει να υπάρχει. Αντί να ασχολείται με τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας, όπως τα ακριβά ενοίκια, αναλώνεται σε μια κοστοβόρα και άστοχη συζήτηση για τη συνταξιοδοτική πολιτική. Αντί να οργανώνουν μια φιλική προς τον εργαζόμενο μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο εργασίας, οι Σοσιαλδημοκράτες επιμένουν σε παρωχημένες εργασιακές ρυθμίσεις. Αντί να επιβάλουν στις Βρυξέλλες τη φορολόγηση μεγάλων διαδικτυακών κολοσσών, ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικώς τις αποτρέπει. Με λίγα λόγια: οι Σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν το θάρρος, τη δύναμη και τις ιδέες για να αντιδράσουν στη μετάλλαξη της κοινωνίας και του εργασιακού περιβάλλοντος».

 

Αβέβαιη όσο ποτέ η συνέχιση του κυβερνητικού συνασπισμού

 

Η Süddeutsche Zeitung: «Ο μεγάλος συνασπισμός θα συνεχίσει να τρικλίζει και αυτό το καλοκαίρι, και μετά θα 'ρθεί το τέλος. Πιθανότατα τον ερχόμενο χειμώνα θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Οι Χριστιανοδημοκράτες πρέπει να βρουν τάχιστα έναν υποψήφιο καγκελάριο. Οι δε Σοσιαλδημοκράτες πρέπει να βρουν έναν πρόεδρο, έναν επικεφαλής Κ.Ο. και, κυρίως, τον εαυτό τους. Στο τελευταίο θα αποτύχουν. Όσον αφορά το ερώτημα πιθανού υποψηφίου για την καγκελαρία, στους Σοσιαλδημοκράτες αυτό είναι ούτως ή άλλως αδιάφορο καθώς στις επόμενες εκλογές η καγκελαρία θα κριθεί μεταξύ Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και Πρασίνων».

 

Η οικονομική Handelsblatt: «Τα μέλη του SPD έχουν χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη τους στην υπόσχεση της κομματικής ηγεσίας ότι αυτή τη φορά θα ωφεληθεί και το δικό τους κόμμα από το κυβερνητικό έργο. [...] Η δυσαρέσκεια και απογοήτευση είναι και πάλι μεγάλη. Η επικεφαλής του κόμματος και της Κ.Ο. Αντρέα Νάλες είχε δώσει μάχες για τη συγκρότηση της κυβερνητικής συμμαχίας. Τους τελευταίους μήνες κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για τη διατήρησή της [...]. Η αποχώρησή της ρίχνει νερό στο μύλο των αντιπάλων της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου η συνέχιση του συνασπισμού είναι σήμερα πιο αβέβαιη από ποτέ».


protoselida

World Business

Σταματά την παραγωγή της η Boeing λόγω κορωνοϊού

Σταματά την παραγωγή της η Boeing λόγω κορωνοϊού

Η αμερικανική βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών Boeing Co ανακοίνωσε χθες Κυριακή 5 Απριλίου ότι προχωρεί στην...

Media

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19 δεν λένε την αλήθεια

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19…

Η εξάπλωση του Covid-19 μετριέται συχνά με το πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί και πόσοι έχουν...

Secret Money

 ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

Aπό πέρυσι τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε κανονικά να έχει βγει στον αέρα το εργαλείο σύγκρισης...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να τρέμει λιγότερο

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να…

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν αρχίσει να...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.