Στάση εργασίας και στον ΗΣΑΠ το βράδυ

Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν σήμερα το βράδυ και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ.

 

Συγκεκριμένα, όπως και στο Μετρό και στο Τραμ, οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

 

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ., οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, «που επιμένουν σε μια αδιέξοδη πολιτική απαξίωσης των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, στην οποία οδηγούν η τραγική έλλειψη ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού.

 

Είναι προφανές ότι αυτή η πολιτική, που ευνοεί την "ευημερία των αριθμών", οδηγεί στην απαξίωση της εταιρείας, με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή της».

 

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν να οδηγηθούν οι σταθερές συγκοινωνίες σε «εκτροχιασμό».

 

«Γι' αυτό ξεκινήσαμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και συνεχίζουμε, διεκδικώντας να δοθούν λύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, σε ασφαλές και αξιόπιστο δίκτυο για το επιβατικό κοινό.

 

Οι αστικές συγκοινωνίες είναι και πρέπει να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό ενάντια σε μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν σε διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και σε υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των αποδοχών μας» τονίζουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

200 απολύσεις στον Καναδά ανακοίνωσε η Ford

200 απολύσεις στον Καναδά ανακοίνωσε η Ford

Ότι θα προχωρήσει σε περίπου 200 απολύσεις στην αλυσίδα συναρμολόγησης των εγκαταστάσεών της στην πόλη...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.