Ο Καναδάς κλείνει προσωρινά την πρεσβεία του στη Βενεζουέλα

Αναστέλλει προσωρινά τις δραστηριότητες της πρεσβείας του στην Βενεζουέλα ο Καναδάς, καταγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αρνείται να δώσει διαπιστεύσεις σε διπλωμάτες που επικρίνουν την κυβέρνησή του.

 

Ο Οτάβα διευκρίνισε επίσης ότι θα εξετάσει το καθεστώς των διπλωματικών αντιπροσωπειών της Βενεζουέλας στον Καναδά, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών.

 

Σύμφωνα με την Καναδή υπουργό Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ, «το καθεστώς έλαβε μέτρα για να περιορίσει την ικανότητα των ξένων πρεσβειών να λειτουργούν στη Βενεζουέλα, κυρίως όσων προτείνουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα».

 

«Δυστυχώς στο τέλος του μήνα οι Καναδοί διπλωμάτες στη Βενεζουέλα δεν θα είναι σε θέση να λάβουν διπλωματικές διαπιστεύσεις από το καθεστώς Μαδούρο και οι άδειες παραμονής τους λήγουν», εξήγησε η Φρίλαντ. «Κατά συνέπεια δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε προσωρινά και από τώρα τις δραστηριότητες της πρεσβείας του Καναδά στη Βενεζουέλα».

 

Ο Καναδάς είναι μέλος μαζί με περίπου 12 χώρες της Λατινικής Αμερικής τηςΟμάδας της Λίμας και «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού της Βενεζουέλας και την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Τον Ιανουάριο ο Καναδάς μαζί με τις ΗΠΑ και περίπου 50 άλλες χώρες αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.


protoselida

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.