Πολιτική

Συνεδριάζουν τα πολιτικά όργανα του ΚΙΝΑΛ

Στη σκιά της σύγκρουσης Γεννηματά - Βενιζέλου

 

Εν μέσω των εσωκομματικών αναταράξεων που προκάλεσε η ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνεδριάζει στις 16.00 το απόγευμα κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Οργανωτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, υπό την προεδρία της επικεφαλής του κόμματος.

 

Σε χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την απομάκρυνσή του «επιλογή αυτοχειριασμού» του Κινήματος Αλλαγής από την κ. Γεννηματά, την οποία κατηγόρησε ότι με τη στάση της βοηθάει προεκλογικά την Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν σχολίασε τις παραπάνω δηλώσεις, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να μην τροφοδοτήσει περαιτέρω την αντιπαράθεση και να πέσουν οι τόνοι.

 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος Λεωνίδας Γρηγοράκος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις μίλησε για συνέπειες αποσύνθεσης, αν δεν βρεθεί τρόπος αποκατάστασης των σχέσεων της ηγεσίας του κόμματος με τον κ. Βενιζέλο.

 

. Η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να τονίσει ότι κύριος σκοπός είναι η μέγιστη εκλογική επιτυχία του ΚΙΝΑΛ, ζητώντας απ όλους να συμβάλουν σ΄αυτό, αποφεύγοντας την εσωστρέφεια. Παράλληλα, πρόκειται να καταστήσει σαφές ότι η αυτονομία του απέναντι στην Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν παραχωρείται, ζητώντας συστράτευση απ' όλους.

 


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή