Στην επόμενη φάση περνά το deal Ιασώ-Oaktree

Καθώς ξεκινά από σήμερα η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης του fund

 

Στην επόμενη φάση περνά το deal Oaktree Capital- Ιασώ, καθώς ξεκινά από σήμερα η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης του fund, μέσω της θυγατρικής OCM Luxembourg Healthcare Greece S.a r.l., προς τους μετόχους της εταιρείας για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών, μια διαδικασία που θα διαρκέσει για τέσσερις εβδομάδες, μέχρι τις 2 Ιουλίου.

 

Η δημοσιοποίηση του πληροφοριακού δελτίου, το οποίο εγκρίθηκε την προηγούμενη Πέμπτη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δίνει ταυτόχρονα και μια πρώτη "γεύση" για τα σχέδια του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου για τον όμιλο, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω επένδυση "μέρος της ευρύτερης επενδυτικής στρατηγικής στην Ευρώπη".

 

Σύμφωνα με τη θυγατρική της Oaktree, στόχος είναι να επικεντρωθεί στους ήδη υπάρχοντες βασικούς άξονες δραστηριοτήτων του ομίλου και να επιδιώξει την ανάπτυξή του μέσα από την ενίσχυση και την βελτίωση τους.

 

Στην κατεύθυνση αυτή, σκοπεύει να προβεί στην υιοθέτηση μιας σειράς επιχειρηματικών δράσεων, όπως είναι η βελτίωση του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της υιοθέτησης νέων θεραπευτικών μεθόδων και υποστήριξή τους με τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και η αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με την ανακαίνιση των νοσηλευτικών μονάδων και την αντικατάσταση του ιατρικού εξοπλισμού με νέο.

 

Επιπλέον, προβλέπεται διεύρυνση των ιατρικών υπηρεσιών με ανάπτυξη τμημάτων που είναι συμπληρωματικά με τους βασικούς άξονες δραστηριότητας του ομίλου Ιασώ, η δημιουργία προστιθέμενης αξίας από τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών και υποστηρικτικών λειτουργιών και η προσέλκυση περαιτέρω διεθνούς εξειδικευμένου προσωπικού υψηλής τεχνικής κατάρτισης με στόχο την έρευνα και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας.

 

Όπως αναφέρεται επίσης στο πληροφοριακό δελτίο, η OCM Luxembourg (θυγατρική των επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management) έχει συμφωνήσει με 105 μετόχους, οι οποίοι κατέχουν το 33,21% του συνόλου των μετοχών, να αποδεχθούν την δημόσια πρόταση και να προσφέρουν τις μετοχές τους μέσω της διαδικασίας αποδοχής.

 

Την ίδια ώρα, η Oaktree δεν σχεδιάζει αλλαγές στον τόπο διεξαγωγής των δραστηριοτήτων του ομίλου ή τη μεταφορά της εκτός Ελλάδος. Στο πληροφοριακό δελτίο τονίζεται επίσης πως στο πλαίσιο του παρόντος επιχειρηματικού σχεδιασμού θα προβεί σε αλλαγές του διοικητικού συμβουλίου, σκοπεύει να διατηρήσει ουσιωδώς αμετάβλητες την πολιτική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, τους όρους απασχόλησης του προσωπικού και τις θέσεις εργασίας αυτής.


protoselida

Media

ΕΣΗΕΑ: Επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

ΕΣΗΕΑ: Επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

Με σκοπό την διεκδίκηση εκ μέρους του δημοσιογραφικού κλάδου δίκαιου μεριδίου από τα υπερκέρδη που...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Ο "κατήφορος" της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην παγκόσμια...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.